Odpowiedz

SOCOM PL żyje

Może nie mamy czasu na treningi codziennie, jak piszący poniżej, ale jako starzy ludzie (30+) gramy kiedy możemy :smileyvery-happy:

Narazie jest nas dwóch, ale swoich kumpli z pracy namawiamy do SOCOMa.

Lecz za nim to nastąpi - wiemy, że jest dużo starszych graczy, którzy muszą grać nocą i cicho gadać do voice-commów, bo kobita/dzieci śpią :-)

Sons Of Gehenna - rekrutujemy: http://www.socom.com/pl-pl/Clan?name=sons+of+gehenna

JEśli ktoś czuje tak jak my - zapraszam. A... jesteśmy en/pl języczni.. ale miło by zrobić oddział tylko-polski

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
ASSASIN_PL
Wiadomość 2 z 27 (2,201 Obejrzane)

Re: SOCOM PL żyje

WItam

Jezeli macie chlopaki ochote pograc z nami (nie koniecznie w klanie) to zapraszam kazdego

Jest sporo polskich graczy z zagranicy jak i z polski 

mozecie mnie dodac do listy znajomych i spotkamy sie na polu walki 

pozdro 

Share

Witam,

No właśnie chciałem dodać, że codziennie gra nas minumum 5 - gramy często z Czechami.

Znamy się już od kilku lat z socoma 2 na ps2 (wiek +20). Gramy klanówki na leaderze w gry - 4 na 4 ale mając około 15 zwycięstw i 2 porażki.

pozdrawiam Dex'a :smileyvery-happy:

Share
Member
pedrooo_25
Wiadomość 4 z 27 (1,933 Obejrzane)

Witajcie,

Od niedawna jestem posiadaczem PS3. Ciekawi mnie jakie są zasadnicze różnice miedzy BF Bad company i Socom. Czy w tych grach w trybie multi często są używane Headset'y bo zastanawiam sie nad kupnem takowego i ile średnio jest dostępnych graczy online (jednocześnie na wszystkich serwerach danej gry). Jeśli się zdecyduję w najbliższym czasie na socoma to nie omieszkam Was o tym powiadomić i zmierzyć się z Wami online.

Pozdrowienia dla starych wyjadaczy!

Share

Hej, 

W mojej ocenie największe różnice to: (w BF grałem w demo)

- w socomie nie ma trybu offline, jest tylko online

- w socomie  widok jest z 3 osoby a nie z pierwszej jak w BF

- rozgrywka w socomie składa się przeważnie (99%) z 8 pięciominutowych rund- do 5 wygranych. max. 16vs16 - i nie ma na nich respawna ani lekarzy i itp. . Oznacza to, że jeden błąd, a ginie się od 1 do 5 kul, może spowodować, że czekasz ponad 4 minuty, dlatego tzw. teamplay ma ogromne znaczenie, czego skutkiem jest .....

że granie bez HS - działa każdy który jest pod USB, ja mam jeszcze z socoma 2 na ps2 - jest moim zdaniem bez sensu. Nie wiesz co się dzieje na mapie, jaka jest taktyka. Po drugie jak jesteś nowy to tylko przez HS można Ci pomóc abyś nie biegł np: tam gdzie może być snajper.  Po trzecie ja poznałem dzięki HS ludzi z którymi utrzymuję kontakt poza PSN

- socom ma przewagę różnorodności trybów, od TD, Bombę, Kontorole, Breach - tylko seals mają bombę, ratowanie zakładników do przeprowadzenia ich bezpiecznie przez wrogie terytorium

- na serwerze socoma jest od 3000 do 10 000 graczy, zawsze się znajdzie grę gdyż serwer jest światowy i różni się tylko językami

P.S.

Jeżeli kupisz sobie socom to nie zapomnij dokupić dodatku Cold Front za 36 PLN w PSS.

Jak masz pytania pisz.

Share
Member
pedrooo_25
Wiadomość 6 z 27 (1,901 Obejrzane)

Dzieki za szybką odpowiedź! Demmko BF BC narazie zasysam więc niedługo się okaże czy wart zakupu. Mam pytanie co do headsetu- czy można używać innego headsetu bo orginalny sony jest MONO(?) co w takich grach jak SOCOM jest nienajlepszym rozwiązaniem bo jak wiadomo dźwięk stereofoniczny znacznie ułatwia gre :smileyvery-happy:

Pozdrawiam,

Share

O ile dobrze zrozumiałem pytanie - headset sony nie jest mono. Słyszymy w nim tylko rozmowy, coś jakby intercom w wojsku, a dzwięki gry mamy z telewizora, kina domowego itp. 

Jeżeli chicałbyś zakupić HS króry równocześnie jest słuchawkami - każdy z wejściem USB powinnien działać. Ale na Twoim miejscu poszukałbym w internecie czy ktoś pisał o problemach.

Share
Member
pedrooo_25
Wiadomość 8 z 27 (1,873 Obejrzane)

No tak, wyszła moja niewiedza na ten temat. Myślałem, że poprzez headset słyszy się całość dźwięku. Dziś pograłem w BF BD ale tylko sinigiel bo servery multi dla tej gry są już chyba dawno wyłączone bo w marcu wychodzi już druga część. SOCOM'a kupie raczej na pewno bo można go kupić na allegro za 40zł więc to nie majątek, jeszcze tylko poczytam o alternatywnych headsetach dla PS3.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za szybkie odpowiedzi!!

Do zobaczenia wkrótce!

Share
Member
Don_Pedro30
Wiadomość 9 z 27 (1,712 Obejrzane)

Re: SOCOM PL żyje i

[ Edytowany ]

No i kupiłem. Niestety pomimo iż wcześniej czytałem że rozgrywka rozgrywa się w stylu CS'a czyli NO RESPAWN to w połączeniu ze sterowaniem padem początkowo odrzuca. Póki co gram na nierankingowych serverach gdzie można się respawn'owac no i ćwicze co jakiś czas ale niestety obowiązki i praca ograniczaja czas na granie. Headset ktory również zamówiłem jeszcze nie doszedł a widzę (słyszę), że podasz grania komounikacja ma kluczowe znaczenie. Cóż, to by było w skrócie na tyle.  Jeśli psychicznie wytrzymam to może nie wystawię tej gry na allegro tymbardziej że BF:BC2 tuż, tuż. 

Jak by co to moje PSN_ID  Don_Pedro30

Share

Re: SOCOM PL żyje i

Dadam Cię do listy znajomych. Jak stoisz w grze blisko kogoś to słyszysz co mówi bez HS (przez TV, Kinodomowe) więc do usłyszenia w grze:smileyhappy:.

Ja się gra ze znajomymi to granie sprawia przyjemność.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.