w 20-04-2011 11:55 AM - last edited on 20-04-2011 12:03 PM
Z przyjemnością informujemy o dzisiejszej premierze SOCOM: Polskie Siły Specjalne na PlayStation®3!
W grze, w której głosu głównemu bohaterowi udzielił generał Roman Polko przejmiecie dowództwo nad elitarnym oddziałem komandosów, wykonującym tajną misję w południowo-wschodniej Azji. Macie zaledwie sześć dni, aby złapać przywódcę organizacji terrorystycznej, znanej pod nazwą Naga, której członkowie usiłują zdestabilizować globalną gospodarkę. Do Waszej dyspozycji oddana zostanie najnowocześniejsza broń, technologia wywiadowcza oraz wsparcie z powietrza.
Waszym celem jest udać się na terytorium południowo-wschodniej Azji i wyeliminować członków sił Naga. Wy i Wasz oddział, w skład którego wchodzą najbardziej elitarni komandosi, jesteście zdani wyłącznie na siebie, gdyż oddziały NATO, wysłane, by opanować sytuację w tym regionie, zostały zdziesiątkowane. Jeżeli chcecie, by wasza misja zakończyła się sukcesem, musicie ściśle ze sobą współpracować. Członkowie sił Naga to wymagający przeciwnicy — są doskonale wyszkoleni i obeznani z zaawansowanymi taktykami wojskowymi. Stosują atak z flanki, wiążą Waszych żołnierzy ogniem i wzajemnie się osłaniają. Aby ich przechytrzyć, będziecie musieli przejąć inicjatywę, wciągając przeciwnika w zasadzki i korzystając ze wsparcia lotnictwa. Broń z tłumikami i wskaźnik ukrycia pozwolą Waszym żołnierzom uniknąć wykrycia w misjach zwiadowczych i sabotażowych.
Dzięki pełnej kompatybilności z kontrolerem ruchu PlayStation®Move i strzelcem PlayStation®Move, poczujecie się, jakbyście naprawdę brali udział w walce. Opracowany przez firmy Zipper Interactive i Guerilla Games, strzelec PlayStation®Move jest intuicyjnym systemem sterowania bronią, wykorzystującym precyzyjność kontrolera ruchu PlayStation Move. W grze Polskie Siły Specjalne można cieszyć się zachwycającą, stereoskopową grafiką 3D. Jeszcze nigdy strzelaniny, eksplozje granatów czy walka wręcz nie wyglądały równie realistycznie.
Istnieje również możliwość uczestniczyć w misjach w trybie sieciowym, pozwalającym walczyć o medale i nową broń wraz z 32 innymi graczami. Stwórzcie elitarny oddział z czwórką znajomych i weź udział w stworzonych przez siebie misjach w ramach trybu współpracy. Wystarczy, że wybierzecie liczbę przeciwników oraz poziom trudności, a następnie połączycie ze sobą stworzone przez siebie misje, tworząc w ten sposób kampanię dla trybu współpracy.
Prawdopodobnie widzieliście już informację Zipper Interactive na US blogu mówiącą o SOCOM PRO, któro daje dostęp do niektórych treści i wielkie korzyści.
Możemy potwierdzić, że dostęp do SOCOM PRO dla regionów PAL będzie możliwy do pobrania dla posiadaczy PlayStation Plus już od dzisiaj (20 kwietnia) bez dodatkowych kosztów, natomiast dla pozostałych graczy siedem dni później (27 kwietnia) - również za darmo. Dzięki SOCOM PRO gracze otrzymają zestaw broni do walki; M-16 (na Spec-Ops) i AK-47 (dla rebeliantów)! Należy się tego spodziewać w najbliższych 30 dniach od premiery gry. Dodatkowe korzyści to dostęp do ekskluzywnych mapy multiplayer, różnych dodatków co-op, rankingu oraz wiele więcej.
Mamy nadzieję, że gra przypadnie do Waszych gustów i z niecierpliwością czekamy na Wasze relacje!
w 20-04-2011 12:49 PM - last edited on 20-04-2011 01:10 PM
Relacje ? No okej to może ja zacznę ![]()
Grę mam od wczoraj i miałem okazję pograć w singla, coopa oraz multi i...........
Ogólnie o grze:
Grafika troszkę mnie podłamała. Czasami z dużej odległości nie widać czy to idzie koleś czy coś wystaje z budynku. Myślałem, że graficznie podciągną tą pozycję jednak grafika jest ala MAG ? To jest wielki minus jak na obecne czasy a bynajmniej moim zdaniem. Dubbing też jakoś mi nie podchodzi. Każdy z nas zna Polko, jednak jego głos w tej grze nie pasuje. Mogli dać kogoś, kto ma konkretny głosik a jego jest jaki jest. Poza tym nie czuć nawet by się za bardzo wczuł w tą rolę. Fabuła też bez żadnej rewelacji. Gra oczywiście ma kilka błędów. Dwie misje musiałem zacząć od początku bo coś się zwiesiło. Czasami ludzie z oddziałów gdzieś wejdą i nie mogą wyjść. Osobiście też raz wpadłem do czołgu z którego nie mogłem wyjść i tekstury lekko się połamały
W jednej misji nie mogłem nawet cofnąć się do menu, musiałem wyłączyć grę i od nowa odpalić ![]()
Gram w chwili obecnej na poziomie średnim i przyznam się, że w wielu momentach strzela się jak do kaczek. Misje są krótkie a bynajmniej jak na razie (aktualnie jestem w 10). Może są zróżnicowane, ale to chyba kolejna pozycja, która jest nastawiona na multi. Podobno też singiel miało się przejść w około 12h jednak wydaje mi się, że 5h to będzie max ![]()
Ogólnie w grze na dzień dobry nie dość, że idziemy kolesiem i kamerkę mamy za sobą, to do dyspozycji mamy mały oddział składający się z dwóch osób. Potem dostajemy jeszcze jeden. Możemy nimi kierować w co mają strzelać, gdzie iść itd. Nie ma za dużo może do dyspozycji ale zawsze się jakoś dyguje
Nawet jeżeli się nie mylę to jest pucharek, za przejście kampanii nie zabijając nikogo, że mają zrobić to oddziały.
SI w grze troszkę inaczej się zachowuje niż standardowo. Chowają się za barykadami ale mimo to cały czas starają się iść w naszą stronę. Czasami potrafią podejść od tyłu, jednak tak jak wcześniej wspomniałem na średnim poziomie łatwo się ich załatwia ![]()
W jednej misji siedziałem na dachu i praktycznie wszystkich załatwiłem ze snajperki z tłumikiem. Co chwila tylko było słychać, jak gadają że znajdą mnie i bym się poddał ale nie odnaleźli mnie a ja wytłukłem z 50 chyba tylko 5 przeżyło
lol…. To była chyba najgłupsza misja ![]()
Poza standardową kampanią tzw fabularną możemy zrobić tez własną. Klikamy tam, wybieramy mapę, poziom trudności i ilość przeciwników i jedziemy. Zadaniem naszym jest zebranie danych wywiadowczych. Za każdym razem jak odpalamy daną mapę od nowa to plusem jest to, że te dane jak i przeciwnicy są inaczej rozlokowani.
Taką kampanię tak naprawdę mogli wrzucić do MAG`a, a przy tej pozycji popracować nad czymś lepszym a najbardziej nad oprawą graficzna.
Jeżeli chodzi o multi, to w becie chyba wybrali dwie mapy, które miały najlepsze detale. Pozostałe mapki też są fajne i zakręcone, ale ahhhh te piksele
Niestety to co mnie tez troszkę zmartwiło, to nie można utworzyć gry ani znaleźć takiej, gdzie można podnosić swoich kompanów z ziemi. Dziwi mnie to, bo skoro w szczegółach gry wszędzie jest informacja, że nie można to powinniśmy też móc włączyć tą opcję. Ci co grali w betę to wiedzą o co chodzi i jakie są tryby rozgrywek więc nei będę się tu rozpisywać.
Jeżeli chodzi o rozgrywkę co-op to zagrałem w dwie. SI niesamowicie nas kosiło, a jak zginąłem to czekałem aż pozostali członkowie mojej drużyny zginą. Jeżeli tak ma wyglądać co-op to troszkę lipa :/
W chwili obecnej cały czas mam mieszane uczucia. Jeżeli tak dalej będzie to puszczam tytuł dalej w rynek ![]()
Oczywiście to są moje odczucia, więc nie sugerujcie się nimi. Jedni lubją jedno a inni drugie. Mnie mogą pewne rzeczy nie odpowiadać jak dubbing, grafika i łatwość przejścia a innym nie ![]()
PS
Ja się chyba starzeję, albo gry robią coraz bardziej dziecinno / debilne
Mam nadzieję, że BF3 mnie nie zawiedzie ![]()
Bynajmniej jak pogram jeszcze troszkę to ewentualnie coś dodam od siebie
może będą to pozytywy a może i kolejne negatywy ![]()
Co prawda nie byłem w wojsku bo jestem do d.........
ale jednak wydaje mi się, że tak nie działają a bynajmniej nie pomagają Koreańczykom ![]()
z 20-04-2011 03:53 PM
z 21-04-2011 11:55 AM
z 21-04-2011 08:51 PM
z 25-04-2011 10:06 AM
z 27-04-2011 09:27 PM
z 28-04-2011 02:08 AM
z 09-05-2011 02:20 PM
z 17-05-2011 07:59 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]