Odpowiedz
Beta Tester
Emeraldar
Wiadomość 1 z 70 (1,636 Obejrzane)

EVENT: Turniej Uncharted 2: Among Thieves

Event multiplayerowy ostatni świeci pustkami, więc czas go trochę rozruszać :smileywink: Ogłaszam zatem zapisy na turniej, którego zwycięzca zgarnie grę na PS3 i tytuł Forumowego Mistrza Uncharted 2 :smileyhappy: Bez zbędnego gadania, przechodzimy do konkretów:

W grze może wziąć udział 10 osób. Odejmując miejsce, które zajmę ja, zostaje 9 wolnych miejscówek dla uczestników. Gramy co tydzień w czasie eventu (środy godzina 21:00). Każdego dnia rozegramy dwie partie Deathmatchu (Starcie drużyn) i jedną Plunder (Grabież). Punkty będą przyznawane na podstawie pozycji w tabeli po zakończeniu partii - dziesięć punktów za pierwsze miejsce, jeden punkt za ostatnie. Po zliczeniu punktów z trzech partii eliminowane będą osoby, którym poszło najgorzej (ja oczywiście nie biorę w tym udziału, moje wyniki się nie liczą, ale biorę czynny udział w grze) i na tym zakończy się dzień turniejowy.

W trybie gry Plunder (Grabież) o miejscu w tabeli decyduje przede wszystkim umieszczenie skarbu w skrzyni. Postaram się wybrać takie mapy, żeby skarbu nie trzeba było wrzucać na podwyższeniu, przez co mógłby go podebrać sęp czekający na górze :smileywink: Zakazane jest zabijanie członka własnej drużyny, który niesie skarb! Nieważne, czy w celu przejęcia mu go, czy przez przypadek. Za takie coś osoba zostaje z miejsca wyeliminowana z turnieju.

Liczą się jedynie osobiste wyniki - to, która drużyna wygra partię, jest bez znaczenia. Jednak żeby nie dało się korzystać na tym, że mamy w teamie silnego gracza i przez to nie może nas zabijać, co rundę członkowie obu drużyn będą się mieszać.

Tak przedstawia się terminarz turnieju:

1. tydzień (24.02) - gramy w 10 osób, dwie odpadają
  2. tydzień (03.03) - gramy w 8 osób, dwie odpadają
  3. tydzień (10.03) - gramy w 6 osób, dwie odpadają
  4. tydzień (17.03) - gramy w 4 osoby, jedna odpada
  5. tydzień (24.03) - gramy w 3 osoby, ale tym razem nie biorę udziału w grze, a jedynie się przyglądam, więc jest tak naprawdę 1 na 1. Nie można mnie zabijać, za to są punkty karne. Jedna osoba odpada, druga zostaje zwycięzcą.

Zapisy trwają od dziś do środy 24 lutego do godziny 19:00.

1. Emeraldar
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  

Miejsc jest dziesięć, ale jeśli chętnych będzie więcej, niż piętnaście osób, zorganizujemy w pierwszym tygodniu eliminacje (przez to daty w terminarzu przesuną się o jeden tydzień). O szczegółach eliminacji powiadomię Was kiedy będę pewny, że będą musiały się odbyć.

Zgłaszajcie wszelkie niejasności i poprawki. Zawsze można coś zmienić, o ile nikt na tym nie straci.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: EVENT: Turniej Uncharted 2: Among Thieves

Mmm, aż mnie ciarki przeszły na myśl o takiej zabawie :smileyvery-happy: Count me in!

1. Emeraldar
  2. Gam3roff
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
Share
Member
mafuba93
Wiadomość 3 z 70 (1,562 Obejrzane)

1. Emeraldar
  2. Gam3roff
  3.  mafuba93
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  

Cze, nie mam słuchafki jak cos i kontak na gadu 6007788

Share

Nie będę w stanie zagrać z wami jutro, mam ogromny zapierdziel na uczelni. Niemniej widzę, że jest mało chętnych, więc turniej zapewne zostanie przełożony.

Share

Hmm ostatnio całe dnie poświęcam MAG-owi i dawno U2 nie odpalałem... ale może warto się przyłączyć.

1. Emeraldar
  2. Gam3roff
  3.  mafuba93
  4. moriquendi86
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  

BTW. lepsza reklama by się przydała dla turnieju
Share
Member
Jareczek_PL
Wiadomość 6 z 70 (1,511 Obejrzane)

• Emeraldar
  • Gam3roff
  •  mafuba93
  • moriquendi86
  • Jareczek_PL
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Pozwolę sobie dopisać się. I jak dla mnie, grabież to trochę niezbyt trafiony wybór, nawet licząc te zasady. Po prostu jest to tryb typowo nastawiony na team work, a tutaj będzie tylko czekanie aż ktoś zginie i wyścig szczurów po skarb.

Share

Coś w tym jest, tak czy inaczej chętnych też coś mało... Ja napewno o 21 będę na PSN-ie prawdopodobnie w MAG-u, jesli coś się będzie działo to wyślijscie wiadomość.

Share
    Beta Tester
    Emeraldar
    Wiadomość 8 z 70 (1,499 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Dlatego co tydzień jest jedna grabież, na dwa deathmatche. Żeby nie było monotonnie i żeby było na co narzekać :smileywink:

O to tam chodzi, żeby szukać okazji na przejęcie skarbu i zapomnienie o tym, że jest się w drużynie.

Oficjalne informacje:

Zapisy zostają przedłużone o tydzień, tym samym terminarz też się przesunie. Nie będzie za to eliminacji, więc miejsc jest tylko 10.

Share

Super, świetna informacja dla mnie.

Oczywiście mój zapis ciągle aktualny.

Share

[ Edytowany ]
    • Emeraldar
    • Gam3roff
    • mafuba93
    • moriquendi86
    • Jareczek_PL
    • masasza74
    • .
    • .
    • .
    • .

Jak ma się zacząć 3 marca to się piszę.

Pozdrawiam

Adam

Share
    Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.