w
09-12-2010
08:20 PM
- last edited on
04-11-2011
12:15 PM
przez
Cassiopaea
Chyba nikt nie miał wątpliwości, że prędzej czy później do tego dojdzie, Kolejny As z kolekcji kart PlayStation 3 został w końcu ujawniony - mowa o Uncharted 3: Drake's Deception, o którego istnieniu doniosła redakcja Entertainment Weekly.
Akcja Uncharted 3: Drake's Deception przeniesie nas na pustynię, a dokładnie na Półwysep Arabski. Nathan Drake wyruszy na poszukiwanie pewnego, zaginionego miasta, a poszlaki skierują go na pustynię Rub' al Khali, znaną także jako Pusty Obszar. Cóż tam spotka? Jakie niebezpieczeństwo na niego będzie czyhać? Tego na razie nie wiadomo. Po cichu liczyłem na wycieczkę do Egiptu, celem odwiedzenia piramid - to by było coś! Mam nadzieję, że panowie z Naughty Dog również i na ten pomysł wpadli. Niewykluczone oczywiście, że Nathan Drake przeczesze wnętrze jakiś świątyń. Oś fabularna skupi się w dużej mierze na relacjach łączących głównego bohatera z jego mentorem poznanym w poprzednich częściach cyklu - Victorem Sullivanem. To właśnie z nim Nathan uda się na poszukiwanie nowego skarbu.
Jeśli chodzi o rozgrywkę, ujrzymy znane już platformowe elementy, połączone ze strzelanką. Znów poskaczemy, pobiegamy, czy powspinamy się po przeróżnych lokacjach (nawet tych grożących zawaleniem), do czego seria Uncharted zdążyła już nas przyzwyczaić. Znacznej ewolucji tutaj raczej nie ma co oczekiwać - tym lepiej - bo po co zmieniać to co dobre?
Twórcy projektu swe siły położą również na tryb multiplayer, chcąc rzucić wyzwanie liderom w tej dziedzinie. Odważna decyzja. Czyżby chłopaki mieli na myśli Call of Duty bądź Halo? Do naszej dyspozycji, prócz standardowych potyczek online, zostanie oddany jeszcze co-op.
A co do powiedzenia ma dyrektor kreatywny programu, Amy Henning? "Kiedy po raz pierwszy pojawił się pomysł pustyni, wszystkim zaświeciły się oczy, po czym wszyscy rzekli, że to będzie trudne, ale uda nam się to". Miejmy nadzieję zatem, że piasek dla Uncharted 3: Drake's Deception będzie tym, czym śnieg dla Uncharted 2: Among Thieves i woda dla Uncharted: Drake's Fortune. Swoje trzy grosze dorzucił jeszcze Evan Wells, współzałożyciel Naughty Dog: "Jesteśmy ekipą nerdów. Podejmujemy się wyzwania trudnego z technicznego i artystycznego punktu widzenia, ale wrzucającego nas za to w obszar świata, jakiego jeszcze nie tykaliśmy"
Uncharted 3: Drake's Deception w czytnikach konsol PlayStation 3 wyląduje pod koniec 2011 roku. W okolicach tego terminu na półki sklepowe trafi także Uncharted: The Fourth Labirynth - książka oparta na tym uniwersum.
Oj, szykuje się absolutny must-have dla posiadaczy PlayStation 3 !!!!!
/uncharted%203.jpg)
Info ze stronki www.miastogier.pl ![]()
PS ->Dowiedzieliśmy się też, że Uncharted 3 wesprze technologię 3D, zaś demonstracja gry na żywo będzie miała miejsce już w poniedziałek, 13 grudnia na gali rozdania Video Game Awards .
z 09-12-2010 09:19 PM
Fajnie jakby dodali co-opa do trybu fabularnego. Nie musiałbym siedzieć i patrzeć jak moja połowica przechodzi tylko wspólnie byśmy przemierzali pustynię. Nic trzeba czekać na rozwój wydarzeń
. Muszę przyznać, że w przypadku U2 dawno mnie żadna gra tak nie wciągnęła mam nadzieję, że na U3 również się nie zawiedziemy. Ba jestem nawet o tym przekonany.
z 10-12-2010 01:45 PM
z 10-12-2010 05:12 PM
Nareszcie Uncharted 3 został zapowiedziany Naughty Dog Spełnia MOJE MAŁE MARZENIE CO DO GRY a mianowicie że będzie się działa na Pustyni!! .Będą węże ,skorpiony i inne zagrożenia a największym pustynia.Pewnie będzie jakieś zaginione miasto a w nim powinni zrobić zalane pomieszczenia .Dostęp przez studnie czyli nurkowanie nowa zdolność.A by tylko zachowali umiar co do wytrzymałości przeciwników bo w dwójce niektórzy byli zbyt twardzi(jak robokop albo iron man).Mogli by dodać jakiś czapter z Zeppelinem
Już się nie mogę doczekać NAJLEPSZA SERIA NA PS3 NAJLEPSZA GRA NA PS3 bo niem w co grać!!!
Nurkowanie w jaskinniach.
Mój stary post co do tego jak bym chciał żeby wyglądał Uncharted 3.
http://boardsus.playstation.com/t5/Uncharted-Serie
http://boardsus.playstation.com/t5/Uncharted-Serie
ps: Po zagraniu w SHANKA (chociaż gemplej nie jest wybitny cały czas ta sama akcja rozwal jak najwięcej przeciwników z jak największym combem to grafika jest wybitna marzy mi się zagrać w Crasha Bandicoota w grafice next genowej w 2d.
z 11-12-2010 09:09 AM
z 11-12-2010 09:13 AM
z 11-12-2010 10:30 AM
z 11-12-2010 12:20 PM
z 12-12-2010 08:04 AM
A ja zachęcam do obejrzenia najnowszego zwiastunu z gali VGA pokazującej fłagmenty wykorzystujące silnik gry.
http://www.youtube.com/watch?v=imxYEIScL8o&feature
z 12-12-2010 10:12 AM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]