Odpowiedz

Counter-Strike: Global Offensive

[ Edytowany ]

cs-go.jpg

Stary dobry Counter...

W grze pojawi się siedem klasycznych map z Counter-Strike 1.6 i Counter-Strike: Source - pięć przeznaczonych będzie dla trybu Bomb/Defuse, a dwie do Hostage Rescue (Dust i Dust 2, Aztec, Nuke, Inferno, Italy i Office)

W Counter-Strike: Global Offensive będzie można grać na dwa sposoby - w trybie Casual i Competitive.

Tryb Casual - dla początkujących graczy,  w nim pieniądze nie będą najważniejsze, a nowe bronie będziemy mogli odblokowywać nie martwiąc się o wirtualną walutę. Dostępny będzie również czat głosowy obejmujący wszystkie biorące udział w rozgrywce osoby i to bez względu na obraną frakcję.

Tryb Competitive - w nim zabraknie czatu pomiędzy drużynami, zbierane pieniądze będą przechodzić do następnych rund, a czas trwania każdej z nich zmniejszony zostanie z trzech do dwóch minut.

Na potrzeby Counter-Strike: Global Offensive Valve uruchomi własne serwery, choć będzie możliwość postawienia własnych.

Twórcy gry zaznaczają jednak, że tylko ich umożliwią stosowanie matchmakingu. Dzięki systemowi ELO w trybie Competitive gracze dobierani będą na podstawie własnych umiejętności, a kojarzenie uczestników zabawy w Casual oparte będzie na ich listach znajomych.

Counter-Strike: Global Offensive ukaże się w pierwszym kwartale 2012 roku na Steamie i w usługach Xbox Live Arcade oraz PlayStation Network. 

Wersja na PS3 będzie obsługiwała nie tylko Dual Shocka 3 i Move'a, ale też klawiaturę i mysz !!!

PS. Przypomiały mi się stare czasy, kiedy to trzeba było chodzić do kafejek internetowych, żeby sobie pograć w CS-a :smileyvery-happy:

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Counter-Strike: Global Offensive

Kupuję. :smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy:

Całkiem ok się gra jak na razie prezentuje. Ciekawe, jak się będzie grało na podrasowanych starych mapkach. ORAZ jak się będzie grało za pomocą Move i klawiatury z myszką.

Cross play z PCtowcami też będzie dobrą rzeczą :smileyvery-happy:

Nic, tylko czekać do 2012 :smileyhappy:
Share

Fakt, CS był wypasem i podobnie jak Psycho latałem z kumplami po kafejkach zanim wydałem sporo gotówki na własna kopię :smileyhappy: Niestety w obecnych czasach nie wydaje mi się, aby CS został tak przyjęty jak kiedyś. Mogę się mylić, ale....

Share
Member
Makos-Robert
Wiadomość 4 z 6 (401 Obejrzane)

Jak to się mówi? Odgrzewanie kotleta?

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 5 z 6 (378 Obejrzane)

Ja posiadam konto steam od 2005 roku na którym mam CS 1.6 i CS:CZ oraz od 2009 roku dokupiłem sobie również  CS:smileyfrustrated:ourca. Grało się niegdyś nocki, klanówki, jechało najlepszych z esla i niemców, ale to stare dobre czasy...

Tej pozycji również nie przegapię. Tylko zastanawiam się czy kupić na PC czy PS3.

Share

No to sobie pograliśmy :smileymad:

Pierwsze to że poczekamy do lata, a drugie że możemy teraz pomarzyć aby grać jednocześnie z przeciwnikami PC :smileysad:

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.