Odpowiedz
Beta Tester
Przem_2010
Wiadomość 1 z 12 (688 Obejrzane)

Dead Island

deadisland.jpg

Całkiem przyzwoicie zapowiadająca się nowa gra rodzimego studia Techland doczekała się dnia wczorajszego zupełnie nowego trailera, który nota bene robi furorę w internecie. Filmik w niespełna 48 godzin online został obejrzany niecałe 1,5 mln razy.

O co cały ten szum możecie sprawdzić poniżej w linku:

http://www.youtube.com/watch?v=lZqrG1bdGtg

Informacja prasowa:

Terror, przemoc i wszechogarniające szaleństwo. Wakacje w raju zamieniają się w piekło, po tajemniczym wybuchu epidemii, zamieniających ludzi w zombie. Jedyną szansą odciętego do reszty świata gracza na przetrwanie, jest nieustająca walka o życie i znalezienie sposobu na ucieczkę z wyspy śmierci.

Deep Silver ogłosił dziś, że będzie wydawcą Dead Island™, mrocznego zombie slashera wyprodukowanej przez największego polskiego developera gier – Techland. Gra łączy w sobie elementy FPP z silnym naciskiem na walkę wręcz, rozwój bohatera oraz modyfikacją szerokiego wachlarza broni. Dead Island umożliwia grę w trybie co – op do 4 graczy na raz, ukazując tym samym dramatyczną historię walki o przetrwanie zainspirowaną klasycznymi horrorami o zombie.

Na malowniczej wyspie hordy przerażających zombie czyhają na życie bohatera podczas wypełniania różnorakich misji, mających na celu przetrwanie epidemii i wydostania się z piekielnej wyspy. Mając ograniczony dostęp do broni i amunicji, bohater jest zmuszony korzystać ze znalezionych przedmiotów i używać ich podczas starć z zombie. W trakcie dalszej gry przypadkowo znalezione przedmioty służące za prowizoryczną broń będzie można przeobrazić w prawdziwe narzędzia do masowego zabijania.

Aby usatysfakcjonować najbardziej wymagających fanów, Dead Island™ zawiera także elementy RPG. Gracz na początku rozgrywki może wybrać jednego z dostępnych bohaterów, reprezentującego specyficzna klasę postaci, z unikatowymi umiejętnościami i drzewkiem rozwoju. W czasie gry będzie można posiąść szereg nowych umiejętności w trakcie wypełniania misji i nauczyć się nowych taktyk walki z zombie, podczas przemierzania niebezpiecznych zakątków tropikalnej wyspy.

Dzięki trybowi co – op do 4 graczy, w dowolnym momencie rozgrywki, gracz może bezproblemowo dołączyć do akcji, by doświadczać walki i uczestniczyć we wciągającej historii o przetrwaniu. Dead Island™ tworzona jest na zupełnie nowym silniku Chrome Engine 5, dzięki czemu gra może pochwalić się rewelacyjną oprawą audiowizualną, co widać między innymi podczas przemierzania dzikich zakątków tropikalnej dżungli. Twórcom udało się rewelacyjnie odwzorować najmniejsze detale otaczającego świata – bogatą florę wyspy jak i oryginalne scenerie miast czy wnętrza hotelu.

Dead Island™ będzie wydany jeszcze w tym roku na całym świecie, na PC oraz konsole PlayStation®3 i Xbox 360 .

Dodatkowo dzisiaj ujrzało światło dzienne 7 screenów z gry:

http://www.flickr.com/photos/gamingbits/5454415128/in/set-72157626076083860/lightbox/

I jak Wam się widzi ta gra? Polska produkcja, zombie, FPP, 4 osobowy co-op z możliwością dynamicznego dołączania, zombie, customizacja broni, otwarty teren, elementy RPG i zombie:smileywink:

***"Autor postów nie odpowiada za ich treść"***
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
KoSzNik
Wiadomość 2 z 12 (573 Obejrzane)

Re: Dead Island

nie wiem dlaczego ale jakis rok albo dwa temu myslalem ze Dead Island poszedl do piachu... zapowiadal sie ciekawie no i nadal sie zapowiada:smileyvery-happy: Trailer bajerancki, ciekawe tylko czy na silniku gry (oby):smileyvery-happy:

Off top, mysle ze bardziej pasuje do gry ogolne a nie do strzelanin:smileywink: bo z tego co sie orientuje strzelania to tam duzo nie bedzie:smileywink:

-------------------
"We must travel in the direction of our fears"
Share
MVP
Rympal
Wiadomość 3 z 12 (534 Obejrzane)

Prawdopodobnie na silniku bo pozwala on na robienie rąbanki z ciał przeciwników. Niech tylko dadzą info, że będzie obsługa Move i łykam to po premierze.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share
MVP
Schemat
Wiadomość 4 z 12 (468 Obejrzane)

Dla mnie gra zapowiada się rewelacyjnie! Myślę, że Techland świadomie wybrało tematykę zombie zważając na obecny duży popyt na ten gatunek, ale o to właśnie chodzi! Niech Gracze z innych krajów w końcu wykupią miliony egzemplarzy naszych gier! Trailer jest dla mnie fenomenalny! Jeżeli tak będzie wyglądała gra... Zastanowię się czy nie kupić jej już w dniu premiery. Bomba!
Share
Beta Tester
Przem_2010
Wiadomość 5 z 12 (302 Obejrzane)

Dead Island - Gameplay

No i Techland wypuścił długo wyczekiwany gameplay Dead Island, do tego aż ponad 11 minutowy:smileyhappy:

LINK: http://youtu.be/CoYF6z1wQis

I jak teraz Wam się podoba ten tytuł? Jest lepiej czy gorzej niż sobie wyobrażaliście?:smileywink:

***"Autor postów nie odpowiada za ich treść"***
Share

Dotyczy: Dead Island - Gameplay

Piszcie co chcecie, ale po pierwszym traileru jaki widziałem (pierwszy post, pierwszy link w tym temacie) moja wyobraźnia nieźle zadziałała. Ten trailer jako jeden z nielicznych wywołał mi gęsią skórkę :smileywink: Informacja prasowa też była niesamowita. Oglądając później gameplay jakoś to co sobie wyobrażałem odpłynęło i zobaczyłem normalną a nawet bym rzekł nudną rzeczywistość. Patrząc na ten gameplay i znając siebie, to po max 20 minutach wystawiłbym tą pozycję na jednym z serwisów aukcyjnych. Nie wiem, ale albo nie potrafili pokazać największych zalet tej gry, albo to co pokazali jest dla nich "wypasione" ? co najmniej pierwsze 5 minut to jest rąbanie bejzbolem z gwoździami i tasak kuchenny ? Nie było nic lepszego do pokazania ?

Share
Member
Makos-Robert
Wiadomość 7 z 12 (228 Obejrzane)

Dotyczy: Dead Island - Gameplay

[ Edytowany ]

Popieram przedmówcę. Z początku wielkie wow! Jednak później ostygł zapał. Gameplay'e psuły mi tylko wrażenia, mimo to zagram w tą grę ale dopiero gdy będzie warta na allegro poniżej 50 PLN.

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 8 z 12 (187 Obejrzane)

Dead Island

dead_island_kolekcjonerka.jpg

Share

O kurde, bogaty ten zestawik:smileyhappy: Chyba warto będzie się zaopatrzyć nawet jeśli gra będzie słaba:smileytongue: Zawsze to jakieś wsparcie dla rodzimej produkcji:smileyhappy: Orientujesz się może ile kosztuje??
Share
MVP
Rympal
Wiadomość 10 z 12 (177 Obejrzane)

Dead Island „Survival Kit” kosztować będzie 199,90 na komputery osobiste PC oraz 299,90 na konsole Xbox 360 oraz PS3. Premiera na wszystkie platformy będzie miała miejsce 09.09.11. „Survival Kit” jest edycją limitowaną i dostępną tylko w Polsce.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.