Odpowiedz
Przyjęte rozwiązanie

KIEROWNICA TRACER GTR PROBLEM !!!!

Witam

Posiadam problem z moją kierownicą od niedawna wcześniej było wszystko ok...

W gt5 mam wciśnięty pedał hamulca na maxa nie idzie ruszyc samochodem !

Zmieniałem oczywiście tryby analogowy i cyfrowy, Na analogowym mam wciśniety pedal hamulca a na cyfrowym pedały nie działają .

prubowalem zmienic przyciski w trybie cyfrowym ale to nic nie pomogło , w innych grach samochodowych jest wszystko ok ... prosze o szybką odpowiedz !

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: KIEROWNICA TRACER GTR PROBLEM !!!!

W sumie nie mam ani gry ani tej kierownicy, ale wygląda na to, że problem jest w grze a nie w kierownicy.Może pomoże kalibracja (jeżeli takowa jest w grze)?
Share

Re: KIEROWNICA TRACER GTR PROBLEM !!!!

Witam znalazłem rozwiązanie problemu tylko przy pomocy  ((( pc ))))

należy wejść w panel sterowania, właściwości kierownicy, kliknąć Settings i odznaczyć opcje Combined (single axis - used for most games)

Otwierasz program gdzie kalibrujesz kierownice, tam wchodzisz w właściwości i musisz zaznaczyć jedną z funkcji, zeby pedał hamulca chodził niezależnie od gazu, w przeciwnym przypadku, gdy będziesz miał wciśnięty gaz i naciśniesz hamulec, auto zamiast hamować, będzie po prostu zmniejszało obroty

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.