pdc6.login_prompt.upper_title

pdc6.login_prompt.lower_title

  • 35

    pdc6.login_prompt.new_messages_in_last_hour

  • pdc6.login_prompt.response_within_minutes

  • 92%

    pdc6.login_prompt.percent_responded_to

Accepted Solution

View Original

pdc6.thread.problem_solved

pdc6.thread.view_original_post
16 huhti 2012
pdc6.first_thread.by
82%
09 pdc6.thread.avatar.rank
pdc6.thread.avatar.progress

Sundance Festival -kysymyksiä/vastauksia

[ Muokattu ]
0 Vastaukset 149 Näytöt 18-04-2012
16 huhti 2012
pdc6.first_thread.by

sundance__logo.jpg 

 

Hei yhteisö!

 

Sundancen elokuva- ja musiikkijuhlat ovat kohta alkamassa Lontoossa. Jos ette ole kuulleet Sundance Festivalista aiemmin, voi lisätietoja lukea sen nettisivuilta.

 

Tässä lyhyesti hieman taustatietoa kyseisestä tapahtumasta:

 

Sundance alkoi Salt Lake Cityssä elokuussa 1978, ja oli tuolloin vielä nimellä Utah/US Film Festival, sen tarkoituksena  tuoda lisää elokuvantekijöitä Utahiin.

 

Juhlan tavoitteena oli esitellä nimenomaan amerikkalaisten tekemiä elokuvia ja korostaa indie-elokuvien potentiaalia. Utah/US Film Festival -juhlien kasvuun vaikutti myönteisesti Utahin asukas, näyttelijä Robert Redford, josta tuli juhlien puhemies. Kun Sundancen yhteyteen saatiin Redfordin nimi, sai tapahtuma paljon huomiota.

 

Vuonna 1981 Robert Redford keräsi kokoon joukon ystäviään ja kollegoitaan Utahin vuoristoon, jossa he loivat yksilöllisyyttä, uusia löytöjä ja uusia ääniä vaalivan ympäristön amerikkalaista elokuvaa varten. Tuona keväänä kymmenen elokuvantekijää kutsuttiin ensimmäiseen Sundance-instituutin elokuvantekijöiden/ohjaajien laboratorioon, jossa he työskentelivät johtavien kirjoittajien ja ohjaajien kanssa kehittääkseen alkuperäisiä, itsenäisiä elokuvaprojektejaan.

 

Monet tunnetut itsenäiset elokuvantekijät saivat onnenpotkunsa Sundancessa, kuten esimerkiksi Kevin Smith, Robert Rodriguez ja Quentin Tarantino.

 

Sundance Festival on tuonut julkisuutta myös mm. seuraaville tunnetuille elokuville: Saw, Garden State, Super Troopers, The Blair Witch Project, Better Luck Tomorrow, Primer, Reservoir Dogs, Little Miss Sunshine, El Mariachi, Moon, Clerks, Thank You for Smoking, Sex, Lies, and Videotape, The Brothers McMullen, Napoleon Dynamite ja Three Seasons.

 

Maaliskuussa 2011 Robert Redford ilmoitti, että Sundance Film Festival tullaan pitämään O2-keskuksessa Lontoossa 26.-29.huhtikuuta 2012. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Sundance on matkannut Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

 

 

 

 

Tämän vuoden Sundance Festival -elokuvajuhlan virallisena sponsorina toimii Sony Entertainment Network Europe, ja osa yhteisötiimistä onkin sinne menossa kahdeksi päiväksi ihmettelemään.

 

Tässä lista Sundancen tapahtumista, joihin otamme osaa. Jokaisen tapahtuman päätteeksi pidetään kysymys-vastaussessio, joten kerrottehan tässä viestiketjussa, jos teillä on mitä tahansa askarruttavia kysymyksiä näistä mielessä, niin laitan viestiä eteenpäin! :Thumbs:

 

 

Näyttelijä/käsikirjoittaja/ohjaaja Adewale Akinnuoye-Agbaje (GI Joe, The Bourne Identity, LOST,
OZ) on kerännyt yhteen joukon taitavia näyttelijöitä; tässä on harvinainen vilaus elokuvanteon luovaan prosessiin. Hän ohjaa live-pöytälukusession tästä mukaansatempaavasta tositarinasta.

 

 

Tässä paneelissa kuulemme sekä amerikkalaisten että englantilaisten elokuvantekijöiden pohdintoja. Missä he eroavat toisistaan ja missä he ovat samanlaisia?


  • Filly Brown


 

Maria Jose 'Majo' Tonorio on kova Los Angelesilainen katurunoilija, jonka tuotokset tulevat suoraan sydämestä. Kun hän tapaa erään taitavan DJ:n, hän pääsee tekemään ensimmäisen demonsa kaverin opastuksella, tosin kaveri tuntuu olevan kiinnostuneempi promotoimaan enemmän Majon seksuaalisuutta kuin tämän lyriikoita. Pian iso levytysyhtiö ja sen vaikutusvaltainen pomo ottavat yhteyttä. Majo ja hänen perheensä ovat rahan tarpeessa, joten hän pitää levytyssopimusta hyödyllisenä - hänen on tehtävä joitain synkkiä päätöksiä. Tuleeko hän ottamaan sopimuksen vastaan ja kääntämään selkänsä kavereilleen, jotka olivat auttaneet häntä saamaan menestystä, vai antaako hän kultaisen mahdollisuuden lipua ohi?

 

Käsikirjoittaja:

Youssef Delara

 

Elokuvamusiikin vaikutus ja luova prosessi ovat keskustelun aiheita tässä sessiossa, jossa keskustelevat Gina Rodriguez, joka tähdittää Filly Brownia nuorena räppärinä, Filly Brownin ohjaaja Michael Olmos sekä suuren osan elokuvan musiikista ohjannut Terence Nance.

 

 

  • Liberal Arts

 

Kun kolmekymppinen Jesse kutsutaan takaisin vanhaan korkeakouluunsa, hän rakastuu 19-vuotiaaseen college-opiskelijaan ja hän joutuu vastakkain heidän välilleen syttyvän vahvan vetovoiman kanssa.

 

Ohjaaja:

Josh Radnor  ("How I met your mother")

Käsikirjoittaja:

Josh Radnor (screenplay)

 

 

Kerrothan tässä viestikejussa, mikäli sinulta löytyy kysymyksiä liittyen yllämainittuihin kohteisiin, ja laitan sitten kysymykset menemään eteenpäin. Onko siis jotain, mitä haluat tietää näistä leffoista tai näyttelijöistä?

 

 

 

0 kehua
Vastaus