Odpowiedz
Member
ArmyOfPsychos
Wiadomość 1 z 8 (312 Obejrzane)

Infamous w jezyku angielskim!

Witam Nie chce grac infamous w jezyku polskim poniewaz zasadniczo gram tylko z orgynalna sciezke dwziekowa. Zatem polskie lokalizacje sa czesto amatorskie. Sciagnalem infamous I niestety jest w jezyku polskim. Moze ktos ma jakas rade? Pozdro
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Dotyczy: Infamous w jezyku angielskim!

ArmyOfPsychos, niestety ale osób, które chcą lokalizację polską jak i eng jest od groma. Nie dogodzisz nikomu. Zagranie moim zdaniem ze strony Sony było jak najbardziej ok, ponieważ konta są PL i gra powinna też być w tym języku.

stelek, nie wiem czym się tak naprawdę chwalisz a tym bardziej na oficjalnym forum. Powinieneś posiadać jedno konto a nie dwa.

Share
Member
stelek
Wiadomość 3 z 8 (297 Obejrzane)

@rabsonek - moim zdaniem gra powinna być w takim języku, w jakim chcą jej klienci. Jeśli klienci chcą w dwóch różnych jezykach, to może wystarczyłoby dać im wybór? I wszyscy byliby zadowoleni, i nikt nie musiałby sprowadzać gier ze sklepów w UK ani zakładać dodatkowych kont... W innych grach się da - czemu niby z tą miałby być problem?

Najgorsze w tym wszystkim jest jednak to, że ściągając taką grę z PSN tak naprawdę nie wiadomo, jakie zawiera ona języki. Mam nadzieję, że nim wejdziemy w erę pełnej cyfrowej dystrybucji, taka informacja zacznie się pojawiać, żeby nikt nie musiał kupować gier "w ciemno".

Share

Jeśli nie da się zmienić języka w menu gry spróbujcie zmienić język systemu.
Share

W jednym muszę się zgodzić, że informacja w jakim języku jest gra powinna być zawarta w PSS. Niestety Infamous część pierwsza nie była multi i to co zrobili moim zdaniem zagrali fair play. Pamiętaj, że w gry też grają osoby w bardzo młodym wieku i bariera językowa jest dość spora i utrudnia granie. Wybór masz w nowych grach i wystarczy zmienić język w menu.

Poza tym, posiadanie dwóch kont jest łamaniem pewnych reguł, które sam zaakceptowałeś zakładając pierwsze konto. Zapewne niedługo ktoś tu też się odezwie poza mną. Poza tym to, że wersja językowa Ci nie odpowiada, nie upoważnia Cię to do tworzenia kolejnego konta na fałszywe dane.

Share
Member
stelek
Wiadomość 6 z 8 (283 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Poza tym, posiadanie dwóch kont jest łamaniem pewnych reguł, które sam zaakceptowałeś zakładając pierwsze konto. Zapewne niedługo ktoś tu też się odezwie poza mną. Poza tym to, że wersja językowa Ci nie odpowiada, nie upoważnia Cię to do tworzenia kolejnego konta na fałszywe dane.

1. Jeśli można mieć tylko jedno konto, to czemu PS3 pozwala założyć kilka? Żeby zmylić użytkownika?
  2. Skąd podejrzenie, że założyłem je na fałszywe dane?
  3. I czemu jak w polskim PSS nie było jeszcze dodatków do Fallouta, to Bethesda odpisała mi na oficjalnym forum, żebym założył sobie konto w UK?

Ale może nie kontynuujmy tego tematu, bo moderator się zezłości i zamknie temat (i słusznie!).

Share

1. Ponieważ w domu możesz mieć brata / siostrę i chce bić trofea na siebie ?
2. A mieszkasz w UK czy PL ?
3. Na różne rynki są różne gry wprowadzane i w większości przypadku jest to spowodowane przepisami, które na chwilę obecną nie pozwalają wpuścić w dany region danego tytułu.

Share

Ale wtopa! :smileysad:

Wlaczam inFAMOUS, a tu... wszystko po polsku. Bez wzgledu na ustawienia jezykowe systemu, jestem "zmuszony" uprawiac moje hobby jakim jest ucieczka od rzeczywistosci w jezyku ktory odzwierciedla  wlasnie te rzeczywistosc, od ktorej uciekam.

Super, Sony! Zrozumialbym to gdyby firma konsekwentnie promowala lokalizacje i np. caly PS Store bylby po polsku, ale brak wyboru oryginalnej sciezki to juz przesada. Nie mowie o wyborze niewiadomo ilu jezykow, ale przynajmniej tej jednej oryginalnej + opcjonalnie, drugiej zlokalizowanej dla danego kraju.

Ucieszylem sie zbyt wczesnie. Gdy po raz pierwszy zagralem w demo, zaraz po zakupie PS3, to inFAMOUS spadl z mojej must-have listy i pomyslalem sobie "zagram w to, gdyby ktos mi to dal za darmo" no i mialem ucieche... przez 3 godziny poki sie to sciagalo. :smileysad:

Ech... no to 60 zl idzie do... szczesliwego sprzedawcy na brytyjskim eBay.

PS. Tak dla pewnosci, nie bedzie problemow z trofeami? Uruchamiajac gre, juz pojawila mi sie pusta lista dla tej gry, jesli od teraz zaserwuje dysk z innego regionu, to nie bedzie problemu i nie pojawi sie np. druga lista, a ta polska bedzie wisiec pusta po wsze czasy?

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum               Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.