ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θέλετε να έρθετε στην παρέα μας;

Κάντε εγγραφή για να συνεχίσετε

 • 9

  Νέα μηνύματα την τελευταία ώρα

 • Λάβετε απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά

 • 92%

  92% ποσοστό απαντημένων μηνυμάτων

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
12 Ιαν 2012
Από PadPoet

PadPoet

 • Beta Tester
 • Offline
96%
09 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ

Kudos FAQ

[ Τροποποιήθηκε ]
0 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 4.369 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 05-10-2013
12 Ιαν 2012
Από PadPoet

            Kudos FAQ

 

kudos1.png      < - - - - - - Kudos εικονίδιο

 

Τι σημαίνουν τα Kudos?

 

Η online εγκυκλοπαίδεια του Webster μας ενημερώνει ότι η λέξη kudos προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κῦδος που σημαίνει δόξα-επιτυχία-κατόρθωμα. Παίζοντας λοιπόν με τις λέξεις, φτιάξαμε τους εξής ορισμούς : Kudoed (το να έχουν δωθεί kudos σε κάποιον) και Kudoer (αυτός που δίνει Kudos). Για περισσότερες πληροφορίες (στην Αγγλική γλώσσα) δείτε εδώ - http://www.websters-online-dictionary.org/definition/kudos

 

Και γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα να δώσω Kudos σε κάποιον?

 

Τα Kudos είναι ένας τρόπος να αναδεικνύουμε τις πληροφορίες και τα ποστ τα οποία βρίσκουμε ιδιαίτερα σημαντικά, χρήσιμα, ενημερωτικά και γενικότερα ποστ τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά ως προς το περιεχόμενο τους. Με το να επισημαίνουμε κάποιο ποστ δίνοντας Kudos, βοηθάμε την κοινότητα και τα μέλη της που μπορεί να βρούν το συγκεκριμένο ποστ άξιο της προσοχής τους. Τέλος, με το να δίνετε Κudos βοηθάτε τους managers της κοινότητας να οργανώνουν καλύτερα τα ποστ με βάση το ενδιαφέροντα σας και τα παιχνίδια που προτιμάτε

 

Είμαι ενά καινούργιο μέλος, πότε μπορώ να αρχίσω να δίνω Kudos?

 

Προκειμένου να αρχίσει κάποιο καινούργιο μέλος να δίνει Kudos, θα πρεπει να είναι τουλάχιστον Level 3 (δείτε το ranking σας κάτω από το εικονίδιο avatar στα αριστερά)

 

Μπορώ να δω ποιός μου έχει δώσει Kudos?

 

Ναι! Πολύ απλά κάντε click στο αριθμό μέσα στο εικονίδιο του Kudos το οποίο βρίσκεται μέσα στο ποστ σας. Στην συνέχεια θα δείτε όλους τους χρήστες που έχουν δώσει Kudos στο ποστ σας. Εναλλακτικά, για μια επισκόπηση των ποστ σας που έχουνε δεχτεί Kudos, κάντε click στο "My Profile" και δείτε την ενότητα "Recent Kudos Received" 

 

Τι μπορώ να κάνω για να πάρω πιο πολλά Kudos?

 

Οι χρήστες γενικότερα δίνουν Kudos σε ποστ τα οποία βρίσκουν σημαντικά, χρήσιμα, ενημερωτικά, αστεία (χωρίς να είναι προσβλητικά!) και γενικότερα ποστ τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά ως προς το περιεχόμενο τους. Εάν κάποιο από τα ποστ σας ανήκει σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες τότε είστε στον σωστό δρόμο!

 

Κερδίζω τίποτα άμα λαμβάνω πολλά Kudos?

 

Ναι, αναγνώριση εντός της κοινότητας! Για τα Kudos leaderboards γίνεται λόγος παντού μέσα στο PlayStation Forum. Τα Kudos Author Leaderboards ανανεώνονται σε καθημερινή βάση ώστε να εμφανίζουν τον χρήστη που έχει δεχτεί τα περισσότερα Kudos μέσα στην ημέρα. Τα Kudos Message Leaderboards ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση και εμφανίζουν το πιο kudoed μήνυμα της εβδομάδας

 

Πόσα Kudos μπορώ να δώσω?

 

Όσο πιο μεγάλη καρδία έχεις, τόσο πιο πολλά Kudos μπορείς να δώσεις! Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, όσα θέλετε! Σκεφτείτε το σαν να λέτε "μπράβο" σε έναν άλλο χρήστη της κοινότητας ... δεν πρέπει να υπάρχει όριο σε κάτι τέτοιο έτσι δεν είναι? Παρόλα αυτά, για να μην επιτρέψουμε την κατάχρηση του συστήματος μέσω των Kudos, έχουμε θέσει ένα όριο το όποιο είναι να δίνουμε μέχρι 2 Kudos το λεπτό.

 

Μπορώ να δώσω σε ένα ποστ παραπάνω από ένα Kudo?

 

Όχι. Ενα Kudos αρκεί για να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας. Μόλις δώσετε σε κάποιον Kudos, το γκρι thumbs up εικονίδιο θα γίνει μπλε με ένα + μέσα στο εικονίδιο.

 

kudos2.png     < - - - - - - Kudos εικονίδιο μετά την αποδοχή Kudos

 

Μπορώ να δώσω Kudos στον ευατό μου?

 

Όχι. Τα Kudos είναι ένα εργαλείο της κοινότητας το οποίο απαιτεί ενέργεια απο τρίτους, όχι τους εαυτούς μας.

 

Μπορώ να δώσω σε κάποιον "αρνητικα" Kudos?

 

Όχι. Το εργαλείο των Kudos φτιάχτηκε με θετικό τροπο σκέψης. Οπότε είτε λέτε σε κάποιον/α "μπράβο", είτε δεν λέτε τίποτα.

 

Μπορώ να απενεργοποιήσω τα Kudos απο ενα συγκεκριμένο ποστ που έχω κάνει?

 

Μόνο οι moderatos και οι community Team Leaders μπορούν να κάνουν "freeze" τα Kudos. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να γίνουν "freeze" τα Kudos σε κάποιο συγκεκριμένο ποστ σας, τότε επικοινωνήστε με κάποιο moderator.

 

Μπορώ να δώσω Kudos μέσω του PS3 Browser?

 

Αμήν και πότε! Δυστυχώς το software για τα Lithium forums προς το παρόν δεν υποστηρίζεται επίσημα μέσω του PS3 browser, που σημαίνει ότι το να δώσετε Kudos μέσω του browser δεν θα δουλέψει στις περισσότερες περιπτώσεις

 

Μπορώ να δω τα Kudos στο Portable ID μου?

 

Όχι, το Portable ID σας ειναι συνδεδεμένο με το PSN profile σας το οποίο είναι αρκετά διαφοροποιημένο απο το PlayStation Forum profile σας.

 

Μπορώ να δώσω Kudos σε κάποιο μέλος της διαχειριστικής ομάδας?

 

Αν και μπορείτε να δώσετε Kudos σε κάποιον/α από τους διαχειριστές/Team Leaders/Moderatos, τα ονόματα τους δεν πρόκειται να φανούν ποτε στα leaderboards

 

Μπορεί κάποιος απο την διαχειριστική ομάδα να μου δώσει Kudos?

 

Όχι. η διαχειριστική ομάδα δεν μπορεί να δώσει Kudos

 

Γιατί δεν μπορώ να δώσω Kudos?

 

Μήπως συμβαίνει κάποιο απο τα παρακάτω?

 

 • Είστε κανούργιο μέλος? Μήπως δεν είστε εγγεγραμένος στο PlayStation Forum για πάνω από 2 βδομάδες?
 • Έχετε πάνω απο 500 page views? Μπορείτε να το δείτε αυτό στο profile σας στο Statistics box.
 • Μην ξεχνάτε, μπορείτε να δώσετε Kudos μόνο μια φορά σε ένα ποστ. Μήπως έχετε ήδη δώσει?

Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα τότε επικοινωνήστε με έναν moderator

Τι θα συμβεί εάν φτάσω στην κορυφή των Kudos Leaderboard?

 

To όνομα σας θα γίνει συνώνυμο του Λεωνίδα από τους 300, η Ελλάδα θα βγεί απο την οικονομική κρίση και θα ζήσετε μέχρι τα 100 τουλάχιστον! Στην πραγματικοτητα δεν κερδίζετε τίποτα συγκεκριμένο αλλά κερδίζετε τον σεβασμό και την αναγνωρισιμότητα μέσα στην κοινότητα του PlayStation Forum. Πολλοί απο τους χρήστες διαβάζουν τα ποστ σας με ενδιαφέρον με συνέπεια να τους προδιαθέτετε θετικά για μελλοντικά σας ποστ. Εάν κατέχετε συχνά την κορύφη των Leaderboars, τότε η διαχειριστική ομάδα θα σας θεωρεί τον "πυλώνα" της όλης κοινότητας, συγχαρητήρια!

 

Τι συμβολίζει το εικονίδιο με το μετάλλιο?

 

Όταν ένα ποστ λαμβάνει τόσα Kudos που ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο όριο που έχουμε θέσει, τότε ένα χρυσό μετάλλιο θα εμφανίζεται αντί για τον αριθμό των Kudos που έχει δεχτεί το ποστ. Αυτό συμβολίζει ότι το συγκεκριμένο ποστ έχει δεχτεί τόσο μεγάλο αριθμό Kudos το οποίο επιδέχεται ακόμα μεγαλύτερης εμφανισημότητας μέσα στην κοινότητα.

 

Μπορώ να αποσύρω τα Kudos αφού τα έχω δώσει? Πως?

 

Ναι μπορείτε. Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσετε να πάρετε πίσω τα Κudos που έχετε δώσει για ένα συγκεκριμένο ποστ τότε μπορείτε να πάτε στα Options και να κάνετε κλικ στο "Revoke My Kudos for this Message" Το σύστημα στην συνέχεια θα αφαιρέσει τα Kudos που δώσατε στο συγκεκριμένο ποστ απο τα συνολικά που έχετε δώσει.

 

Μου φαίνεται ότι κάποιος χρήστης "κλέβει" με το εργαλείο των Κudos

 

Είναι πολυ πιθανόν ότι ένας moderator θα έχει παρατηρήσει πριν απο εσάς μια τέτοια δραστηριότητα, αλλά εάν εντοπίσετε κατι παρόμοιο τότε θα πρέπει να κάνετε report τον χρήστη με την γνωστή διαδικασία

 

Πως αλλάζω την τοποθεσία των Kudos Leaderboards?

 

Απλο! Κάντε κλικ στο My Profile > Preferences > Display settings και επιλέξτε που θα θέλατε τα leaderboards να εμφανίζονται

 

Δεν θέλω να δέχομαι Kudos ... τι μπορώ να κάνω?

 

Τα Kudos είναι ένας πολύ εύχρηστος και πρωτοτυπος τρόπος στο να δέχεστε την ευγνωμοσύνη, το ευχαριστώ ή τον θαυμασμό από την κοινότητα του PlayStation Forum. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε αυτή την προσοχή επικοινωνήστε με έναν moderator και αυτός θα κάνει disable τα Kudos για το μήνυμα σας.

 

Γιατί δεν είναι τα Kudos ενεργοποιημένα για όλα τα boards?

 

Καθήσαμε και σκεφτήκαμε αρκετά πριν αποφασίσουμε σε ποια boards θα ενεργοποιήσουμε τα Kudos και σε ποιά όχι. Έτσι καταλήξαμε στο να ενεργοποιήσουμε τα Κudos στις υποενότητες του PlayStation Forum που δέχονται πολύτιμες τύπου πληροφορίες. Έτσι τα συγκεκριμένα ποστ θα είναι πιο εμφανή στις συγκεκριμένες υποενότητες και θα είναι πιο εύκολο για τα υπόλοιπα μέλη να τις δούνε και να ενημερωθούνε.

 

Γιατί δεν μπορώ να πάρω πίσω τα Kudos που μόλις έδωσα?

 

Μπορείτε! Απλά βγείτε απο το thread και ξαναμπείτε. Θα παρατηρήσετε ότι έχετε την επιλογή "revoke" στο drop down menu

 

Δεν μπορώ να δώσω Kudos ακόμα γιατί δεν είμαι Level 3. Αυτό σημαίνει οτι δεν μπορώ να δεχτώ κιόλας?

 

Ασφαλώς και όχι. Μπορείτε να δέχεστε Kudos από την πρώτη κιόλας μέρα εγγραφής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
LABELS:

Δείτε τους κανονισμούς μας για τα posts
Απάντηση σε post Ανανέωση απάντησης Ακύρωση
Δείτε τους κανονισμούς μας για τα posts
Απάντηση σε post Ανανέωση απάντησης Ακύρωση