Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

  • 25

    Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

  • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

  • 92%

    92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02 nov 2018
Door chrisboers

chrisboers

  • MVP
  • Offline
98%
10 Rang
voortgang

[Community Review] Warhammer 40.000 Inquisitor -Martyr

0 reacties 359 Weergaven Aangemaakt: 02-11-2018
02 nov 2018
Door chrisboers

 

original

original

 Enorm veel content Omgevingen een beetje eentonig
 Lootdrops en customizable karakter Geen co-op in Single Player
 Lange Singleplayer campagne  Random missies

 

Jij bent een Inquisiteur, de machtigste functionaris van het Imperium. In deze actie-RPG van de makers van The Incredible Adventures of Van Helsing ga je op zoek in het kloosterfort Martyr om het te ontdoen van de chaos die er bezit van heeft genomen.

 

- Onderzoek een groot aantal planeten in de sector Caligari en neem het op tegen hordes vijanden op allerlei terreinen.

- Werp je in de strijd met brute en tactische aanvallen: maak gebruik van het dekkingssysteem, verwoestbare omgevingen en bestuurbare torens en voertuigen.

- Kies uit 3 personageklassen, elk met een totaal andere gameplay.

- Creëer je eigen game-ervaring met een gigantisch arsenaal aan vaardigheden, door dingen te bouwen en door te kiezen uit tientallen wapens.

- Speel alleen of in co-op met 2 spelers lokaal of maximaal 4 online.

- Verken een persistente open wereld met een groot aantal missies.

 

 

Intro

Warhammer 40.000, ook wel Warhammer 40K, of zelfs 40K geheten, is inmiddels een van de langst lopende, en meest succesvolle tabletop spellen. Maar, het spel dat al sinds 1987 op diverse keukentafels gespeeld wordt, is inmiddels een heel multimedia-spektakel geworden. Boeken, stripboeken, collectibles, een film, spin-offs, en ja, ook videogames zijn in grote getalen ontsproten aan het oorspronkelijke Warhammer verhaal.

 

Op zich ook niet gek, de ‘Lore’ van Warhammer 40.000 kan zich met gemak meten aan een Star Wars of het Middle-Earth van Tolkien, qua complexiteit en uitgebreidheid.

 

Warhammer 40K Inquisitor Martyr Review - Neocore Games

 

Waar gaat Warhammer 40.000 over?

Daarvoor kan ik het beste Wikipedia even quoten:

"Warhammer 40.000 speelt zich af in de 41e eeuw. De mensheid heeft onder leiding van de Keizer (The Emperor) bezit genomen van duizenden planeten. De toekomst biedt alleen maar oorlog. De technologie is weliswaar verder gevorderd, maar stagneert nu door de continue oorlogvoering en radicalisme. Op sommige vlakken gaat ze zelfs achteruit*, aangezien veel technologie verloren is geraakt en gewoon niet meer begrepen wordt. Men heeft zich vooral op oorlogvoering en geneeskunde (eventueel ook implantering van speciale organen voor Space Marines) toegespitst.

Hoofdreden voor deze achteruitgang is de oorlog tegen androïdes (robotten) die plaatsvond tegen het einde van het gouden tijdperk der wetenschap, sindsdien bekend als de 'Dark Age of Technology' (Technologische Middeleeuwen). Hierin kwamen androïdes in opstand tegen de mensen wat leidde tot een vernietigende oorlog. De robots werden uiteindelijk verslagen en er werd besloten dat er een verbod moest komen op het creëren van androïden en geavanceerde computers. Dit alles vond plaats duizenden jaren voor de tijd van het spel.

Er zijn in feite drie partijen: de Mensheid (het Keizerrijk onder de naam The Imperium), Chaos (erop uit om de gehele mensheid uit te roeien) en de Aliens, zoals de Orks, Tyranids en Necrons. "

 

In deze setting wordt een oorlog uitgevochten die het hele universum bestrijkt, wat ruimte geeft aan een heel breed scala aan verhalen. En dat gebeurt dan ook uitbundig, inmiddels zijn er al een dertig-tal videogames uitgekomen die allemaal de Warhammer 40.000 naam dragen. Deze games beslaan heel veel genres, van turnbased, via Action Role Playing, naar First Person Shooters. Voor ieder wat wils dus!

 

 

Warhammer 40K Inquisitor Martyr Review - Neocore Games

Warhammer 40.000: Inquisitor- Martyr?

En dat is dus meteen de directe aanleiding van die waanzinnige, lange titel van de game. Er moet tenslotte onderscheid gemaakt worden met die tientallen andere games! Warhammer 40.000: Inquisitor - Martyr (Inquisitor vanaf nu) is een Action Role Playing game, die lijkt op Diablo en HellDivers. De vergelijking met Diablo komt doordat je ook in Inquisitor veel lootdrops vindt, je karakter daarmee uit kan rusten, en daarmee je gameplay kan aanpassen/upgraden. Bovendien is het camerastandpunt net als bij DIablo isometrisch geplaatst boven de actie, en vinden gevechten in real time plaats. Ook de User Interface heeft wel wat van die van Diablo weg.

 

Maar daar houden de overeenkomsten wel een beetje op. Waar Diablo zich veelal afspeelt in grote, aaneengeschakelde open vlakten, en veel gevarieerde omgevingen, kent Inquisitor veel kortere levels, die zich veelal in gangenstelsels aan boord van ruimteschepen afspelen. De periodieke levels op planeten zijn welkom, maar over het algemeen geldt dat de omgevingen niet heel veel variatie vertonen: veelal cyberpunk scheepswanden met uiteraard veel Warhammer prullaria, emblemen en standbeelden.

 

In eerste instantie lijkt de game vrij beperkt te zijn in omgevingen en grootte. Maar, al snel kom je er achter dat dat bepaald niet zo is. Verhalen en missies vinden plaats op planeten en ruimteschepen, die samen een zonnestelsel vormen, een zonnestelsel maakt weer onderdeel uit van een galaxy die vervolgens weer deel uitmaakt van een universum. Door in- en uit te zoomen kom je er pas achter hoe immens omvangrijk de wereld (of eigenlijk het universum) van Inquisitor eigenlijk is!

 

Op elk moment kan je kiezen om eender welke missie op te pakken: een missie uit de verhaallijn, een zij-missie (die meestal deel uitmaakt van een eigen verhaallijn), of zomaar een willekeurige andere missie. Ook kan je online in co-op aan de gang met je eigen striketeam. De mogelijkheden ontvouwen zich langzamerhand gedurende de eerste uren, maar zijn erg uitgebreid.

 

Om een beetje in de gaten te hebben of je op dat moment een missie aan zal kunnen, heeft elke missie een drie-cijferige waarde. Ook jouw eigen Inquisitor heeft met zijn bewapening een eigen waarde. Is jouw waarde gelijk of hoger dan die van de missie, dan zou het zeker moeten lukken. Houd je van een uitdaging, dan kies je een missie die een stukje boven jouw waarde ligt. Je zal dan echt goed tactisch moeten spelen, en op zijn tijd afstand moeten nemen om te ‘healen’.

 

En juist door deze missie-gedreven aanpak lijkt Inquisitor eigenlijk veel meer op een game als Helldivers, die eenzelfde structuur gebruikte.

 

Warhammer 40K Inquisitor Martyr Review - Neocore Games

Gameplay

Heb je eenmaal een missie gekozen, dan start je met een korte introductie met achtergrond en doelstelling, waarna je letterlijk de actie in geteleporteerd wordt. Je doel is vaak het bereiken van een of meer locaties in de omgeving, waarbij het bereiken daarvan gehinderd wordt door een groot aantal vijanden. Die vijanden zijn zeer gevarieerd qua ras, maar ook in bewapening en mogelijkheden. Sommigen kunnen teleporteren, granaten afvuren, of hittezoekende missiles afvuren.

 

Ook kom je regelmatig mini-bosses tege, die als heuse kogelsponsen fungeren, en zelf enorme vuurkracht herbergen, en soms zelfs minions kunnen oproepen. In die gevallen heb je echt wel een uitdaging! Eenmaal ter plekke moet je je opdracht uitvoeren. Dat kan zijn dat je een eindbaas moet verslaan, een locatie verdedigen terwijl een partner een bepaalde actie uitvoert, of simpelweg een schakelaar overhalen.

 

Regelmatig denk je daarmee je taak gedaan te hebben, maar volgt er nog een tweede, of zelfs derde vervolgopdracht. Een Inquisitor is altijd druk!

 

De inquisitor is een soort politie binnen het Imperium, met absolute autoriteit om op eigen houtje bedreigingen van het Imperium op te lossen. Dat oplossen gaat vaak met grof geweld, maar ook met een religieus fanatisme. De vijanden zijn ‘Heretics’, en worden naar de hel verwezen. De Inquisitors zijn echt heel erg overtuigd van hun religieuze gelijk. Desalniettemin komen ook zij zo nu en dan in de verleiding om heidense middelen in te zetten, onder het mom van ‘het doel heiligt de middelen’. Of jij daarin meegaat, is jouw keuze, en bepaalt wie je vrienden en vijanden zijn, en de ‘flow’ van het verhaal.

 

Warhammer 40K Inquisitor Martyr Review - Neocore Games

 

Conclusie

Waar Warhammer 40.000 Inquisitor - Martyr in eerste instantie nogal beperkt lijkt te zijn, ontvouwt zich na enkele uren een verhaallijn die zijn weerga niet kent, en wordt steeds duidelijker dat de game eigenlijk heel erg veel mogelijkheden heeft. De moeilijkheid kan je redelijk zelf in de hand houden, door het kiezen van moeilijkere of makkelijkere missies. Afhankelijk van de lootdrops die je verkoopt of zelf gebruikt, laat upgraden of ontmantelen, bepaal je in grote mate de kracht en soorten aanvallen van jouw Inquisitor. Daarmee kunnen missies ineens heel anders (makkelijker OF moeilijker) spelen, afhankelijk van waar je je Inquisitor mee uitgerust hebt.

 

Inquisitor is geen game voor wie ‘eventjes’ in een weekje een Singleplayer verhaallijn denkt uit te spelen. Daarvoor is de game echt veel te groot en allesomvattend. Hier kan je je letterlijk weken of maanden in verliezen. Wat dat betreft lijkt de game dan toch misschien wel weer heel erg op Diablo…

 

 

Warhammer 40.000 Inquisitor - Martyr  is nu in de Store te koop.

reactie
LABELS: PS4
Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 10-16.00.
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer