Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

  • 25

    Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

  • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

  • 92%

    92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02 feb 2018
Door chrisboers

chrisboers

  • MVP
  • Offline
97%
10 Rang
voortgang

Community Review: StarDrone (VR)

0 reacties 69 Weergaven Aangemaakt: 02-02-2018
02 feb 2018
Door chrisboers

 yay.png

 nay.jpg

Vermakelijke puzzels

Versie voor PS4 zonder VR zou wenselijk zijn

VR head-tracking

Muziek wat repetitief

Kleurrijk

 

 

 

StarDrone is een snelle actie thriller met een mix van arcade actie, flipperkast elementen, physics en verzameldrift. Zorg ervoor dat jouw belagers op hoge snelheid crashen, terwijl je zelf edelstenen en power-ups verzamelt. Verken het level om belangrijke power-ups te vinden en meer punten te verdienen om uiteindelijk tegen de rest van de wereld te kunnen strijden op de StarDrone scorelijsten.

 

Intro

Voor wie de PSN Store een beetje in de gaten houdt, zal StarDrone een bekende naam zijn. Deze arcade-game is al eerder verschenen op de PS3 en later op de Vita. Met name die laatste versie bleek heel vermakelijk, omdat het goed gebruik wist te maken van de touch-screen, en prima oogde op het OLED scherm van de handheld. Dat was in 2012, en nu, zes jaar later, komt StarDrone naar de PS4. Maar niet zomaar, het is meteen een VR game! Dat betekent dus VR helm op, en sterren verzamelen maar!

 

Gameplay

In StarDrone los je puzzels op door een klein ruimteschip te besturen door een ruimte gevuld met sterren, collectibles, sleutels, maar ook met vijanden van diverse soort, en prikwanden die je flinke schade toedoen. Alhoewel besturen, je hebt geen directe controle over je ruimteschip. In plaats daarvan kan je op bepaalde vaste plekken ‘zwaartekracht-punten’ activeren, die de baan van je ruimteschip beïnvloeden. Dit is heel even wennen, maar na enkele levels is dit volledig intuïtief, en buig je de route van je ruimteschip simpelweg links-of rechtsom door de ruimte, of laat je hem zelfs rondjes draaien, om zodoende snelheid op te bouwen, en hem de juiste richting op te lanceren.

 

Er zijn zo’n 50 levels (meer dan in het origineel), en het doel per level wisselt. Meestal dien je alle sterren in het speelveld te verzamelen, maar soms moet je powerups vergaren, en daarna alle vijanden verslaan, of onderdelen van een grotere ster verzamelen en op een bepaalde plek afleveren.

 

De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd, de levels worden ook steeds groter, dus de uitdaging wordt ook steeds iets groter, en wordt prima opgebouwd. Ook dit is beter dan in de Vita-voorganger, die nogal eens een moeilijkheids-spike had, die standaard gevolgd werd door de optie om een ‘level-skip’ te kopen. Goed om te zien dat in deze tijd, waarin dit soort ‘time savers’ onder het vergrootglas liggen, StarDrone niet in deze valkuil trapt, en de level-opbouw nu zo aangepast heeft, dat je levels kan skippen zonder daar een freebie-pas voor te moeten kopen.

 

Besturing

Zoals gezegd, je bestuurt je ruimteschip indirect. Op de vita was die aansturing al een stuk verbeterd doordat je simpelweg de zwaartekrachtpunten aan kon wijzen. Bij de VR versie gaat dat nog wat makkelijker: door simpelweg te kijken naar die punten kan je ze al selecteren, en met een druk op de controller activeer je de zwaartekracht. Een ruimteschip besturen was nog nooit zo simpel! Natuurlijk zal je nog steeds regelmatig het loodje leggen, want de vijanden schuilen achter elke hoek, en je moet regelmatig door nauwe gangetjes, langs dodelijke wanden navigeren.

 

 

VR

Toch is de vraag of het verstandig is dat deze game VR-only is gemaakt. De besturing is natuurlijk echt op VR gericht, en die is daarmee heel toegankelijk. Echter, een grote groep PS4 gamers zijn nu uitgesloten van de game, terwijl er toch echt al een PS3 versie (inclusief besturings-schema) beschikbaar is. Die was wat besturing betreft wel beperkt, en daarmee minst favoriet, maar het werkte wel. Mogelijk kan dit nog in de toekomst toegevoegd worden.

 

Aangezien StarDrone een arcade-game is, kan je relatief makkelijk ‘even’ een paar levels spelen, zonder meteen uren achter elkaar de VR helm op te moeten zetten. Elk level is in een aantal minuten uit te spelen, de eerdere levels kosten je zelfs slechts seconden.

 

 

Conclusie

StarDrone is in essentie dezelfde game als zes jaar geleden, maar dan nu voor de VR, en speciaal daarop aangepast. De gameplay is nog net zo soepel als voorheen, maar met de head-tracking besturing nog nét even handiger. De level-opbouw is zelfs verbeterd, de puzzels uitdagend, maar eigenlijk nooit té moeilijk, tenzij je overal een gouden rating voor wil halen. De game is ideaal voor korte VR ervaringen, en zal geen motion-sickness veroorzaken, en is daarmee ook geschikt voor VR-beginners. Voor acht Euro (huidige prijs) kan je je zeker drie tot vijf uur prima vermaken, om daarna nog high-scores met je vrienden en de wereld op de leaderboards uit te wisselen.

 

StarDrone is nu in de PS Store te vinden

Beantwoorden
0 Kudos
reactie
LABELS: PS4
Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 9-20 za 10-16.00.
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer