Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

 • 25

  Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

 • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

 • 92%

  92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
11 okt 2007
Door Sslust

Sslust

 • Award Winner
 • Offline
96%
02 Rang
voortgang

De Folklore Dungeon Trial-gids: je eerste kerker ontwerpen

2 reacties 1.127 Weergaven Aangemaakt: 11-10-2007
11 okt 2007
Door Sslust


Met de Dungeon Trial-mode in Folklore kun je je eigen unieke kerkers ontwerpen en uploaden en bovendien kerkers downloaden en spelen die andere spelers hebben ontworpen.

Om je bij het ontwerp van je eerste Folklore-kerker te helpen, heeft Andrew, de leadtester van Dungeon Trial voor Folklore, deze startersgids samengesteld:


Je eerste kerker ontwerpen

Als je voor het eerst de Dungeon Trial-mode opstart, krijg je maar toegang tot drie soorten Folk (Pouke, Killmoulis en Bugaboo) en één Boost-kaart (Attack 20%). Je moet er ook voor zorgen dat je de game opslaat nadat je het eerste hoofdstuk hebt voltooid.Stap 1: het begin

Selecteer om een nieuwe kerker te ontwerpen New Dungeon in het Dungeon Trial-menu.

Vervolgens wordt er automatisch een verdieping aangemaakt waarop je kamers en gangen kunt plaatsen. Gebruik de linker joystick om de cursor te verplaatsen.Stap 2: het uitgangspunt bepalen

Beweeg de cursor naar een punt op de verdieping waar het uitgangspunt van je kerker moet komen. Als je deze plaats hebt uitgekozen, druk je op de X-toets om het scherm Room Select te openen.

Op dit scherm worden alle beschikbare kamers voor je kerker weergegeven. Gebruik de L1- en R1-toetsen om door de pagina's bladeren.Markeer om te beginnen de blauwe Start-kaart in de linkerbovenhoek en druk op de X-toets om deze te bestuderen. Druk nogmaals op de X-toets om de kaart in de kerker te plaatsen of druk op het driehoekje om deze te verwijderen.

Het uitgangspunt wordt als een kamer in de kerker weergegeven.

Stap 3: gangen plaatsen

Als een kamer eenmaal is geplaatst, kun je er geen andere kamer naast zetten. Dit wil zeggen dat je ten noorden, zuiden, oosten en westen van de kamer een gang moet plaatsen.Beweeg de cursor naar een vierkant naast de eerste kamer om vanaf je uitgangspunt met de kerker verder te gaan. Onderaan het scherm vind je de gangstukken. Gebruik de L1- en R1-toetsen om door de lijst te bladeren. Als je een goed stuk gang hebt gevonden, druk je op het vierkantje om dit stuk te plaatsen.

Stap 4: kamers plaatsen

Het plaatsen van de volgende kamer gaat net zo als de eerste behalve dan dat je van Folk-kamers de moeilijkheidsgraad en de hoeveelheid beschikbare tijd voor de kerker zelf kunt configureren.Beweeg de cursor naar de lege kant van de gang en druk opnieuw op de X-toets. Markeer een van de beschikbare Folk en druk op X om deze te bekijken. Terwijl je een Folk-kaart bekijkt, zijn er links twee opties beschikbaar:

1. Boost-items verhogen het aanvals- of gezondheidsniveau van de Folk in de kamer.

2. Quota beïnvloedt de uitdaging voor de speler. None betekent dat de kamerdeuren niet op slot zijn en dat telkens als je een kamer opnieuw binnengaat, er meer Folk verschijnen. Complete betekent dat de gebruiker in de kamer wordt ingesloten tot alle Folk zijn verslagen, maar dat er geen Folk meer aanwezig zijn als de gebruiker de kamer verlaat en opnieuw binnengaat.

Deze opties kunnen worden gewijzigd met de richtingstoetsen links en rechts. Met de X-toets ga je naar de volgende optie. Met het rondje ga je terug naar de vorige optie.

Als je tevreden bent met de configuratie van de kamer, plaats je deze met de X-toets in de kerker.

Plaats meer gangen en kamers met je beschikbare kaarten. Aan het begin van Dungeon Trial beschik je alleen over Pouke, Killmoulis en Bugaboo en één Boost Attack 20%.

Stap 5: je kerker afmaken

Als je kerker klaar is, plaats je de Goal Room door deze op het scherm met beschikbare kamers te selecteren. De Goal Room is de roze kaart naast de Start-kaart.Als je kerker een Start Room en een Goal Room heeft en deze onderling door gangen zijn verbonden, druk je op het rondje om naar het Dungeon Trial-menu terug te keren.

In de linkerbenedenhoek van het scherm zie je het personage waar jouw kerker voor is ontworpen met de totale hoeveelheid tijd die beschikbaar is voor de kerker en de wereld waar de kerker voor is gemaakt.

Stap 6: je kerker uploaden

Selecteer Upload aan de linkerzijde in het Dungeon Trial-menu en selecteer vervolgens Yes om je kerker naar PLAYSTATION Network te uploaden.Als je kerker eenmaal is geüpload, kun je deze zelf niet op het scherm Download Dungeon zien. Andere gebruikers kunnen je kerker echter wel in de juiste wereld vinden die bij jouw Online-id voor PSN staat geregistreerd.

Punten verdienen

Dungeon Points worden toegekend voor het uploaden van originele kerkers. Als je een kerker uploadt met een hoge Dungeon Point-waarde, kan het zijn dat je meer mag in je kamer en zelfs wat zeldzame Folk krijgt.

Campaign Points worden toegekend als je kerkers uitspeelt die door andere gebruikers zijn ontworpen. Als je een kerker uitspeelt, worden er punten toegevoegd aan je Campaign Points-totaal dat je op het scorebord kunt bekijken.
0 Kudos
reactie
LABELS:
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16

RpgN

 • Offline
80%
02 Rang
voortgang
RpgN
geaccepteerde oplossing
Oh, dat ziet er interessant uit. Bedankt voor het posten :gr8:
0 Kudos

Re: De Folklore Dungeon Trial-gids: je eerste kerker ontwerpen

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[WhiteFox]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[WhiteFox]
geaccepteerde oplossing
Inderdaad! Bedankt voor de moeite!
Moet het nog uitproberen, maar zit nog volop bezig met het verhaal. :o
0 Kudos

Re: De Folklore Dungeon Trial-gids: je eerste kerker ontwerpen

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer