Reply
Want to join in?

Sign in to continue

  • 54

    New messages in the last hour

  • Get a response within minutes

  • 92%

    92% percent of messages responded to

Accepted Solution

View Original

Problem Solved

View Original Post
04 Nov 2010
By IzzyJ

IzzyJ

  • Beta Tester
  • Offline
99%
07 Rank
Progress

(SE) Folket möter God of War: Ghost of Sparta

0 Replies 308 Views Created 04-11-2010
04 Nov 2010
By IzzyJ

127603i15FDB01B913AD869

 

Dana Jan som är game director på Ready at Dawn Studios besvarar PlayStation-gemenskapens frågor om uppföljaren till det prisbelönta och enormt uppskattade PSP-spelet God of War: Chains of Olympus från 2008.


Var i tiden placerar sig God of War: Ghost of Sparta i tideräkning i God of War-serien till PlayStation? (Blink2662, Storbritannien)

Berättelsen utspelar sig efter God of War och innan God of War II till PlayStation 2.


I God of War till PlayStation 2 finns det en filmsekvens som heter The Birth of the Beast och som handlar om Kratos yngre bror. Det fanns de som trodde att den här nya karaktären skulle dyka upp i God of War II. Om nu berättelsen i God of War: Ghost of Sparta utspelar sig före God of War II kan det i så fall vara möjligt att vi får se honom här? (victoruzumaki, Storbritannien)

Ja. Vi har släppt lite information om det, bland annat i en Origins-trailer för spelet med Kratos yngre bror Deimos. Alla de som låste upp och såg filmen från God of War till PlayStation 2 får nu äntligen veta vad det var som hände med Kratos bror.


Planerar ni att integrera spelet med God of War III till PlayStation 3? (addyjones1234, Storbritannien)

Vi presenterade nyligen en Deimos-kostym till God of War III som ingår när du förbeställer PSP-spelet.


Vad var det som fick er som oberoende utvecklare att återvända till God of War-serien till PSP? (balpares, Frankrike)

För min del handlade det först och främst om Kratos. Hans förmåga att förstöra precis allt på sin väg mot ett enda mål är mycket inspirerande. Berättelsen innehåller fantastiska karaktärer och en stark berättelse om hämnd som inleddes redan före händelserna i God of War till PlayStation 2. Vi visste att en viktig del av Kratos berättelse fortfarande inte hade berättats.


Med God of War: Chains of Olympus satte ni en ny standard för PSP-spel. Jag läste en gång i en intervju att Ready at Dawn Studios inte hade några planer att göra ett till PSP-spel i God of War-serien, hur framgångsrikt det än var. Vad var det som fick er att ändra er? (CaptainCortez, Storbritannien)

Vi lade ned mycket arbete på God of War: Chains of Olympus till PSP. Vi kände dessutom att vi hade förmågan att göra det ännu bättre om vi fick chansen. Så det kändes logiskt för oss att bygga vidare på det arbetet och göra ett till God of War-spel. Dessutom ville ju ni fans också se mer av Kratos till PSP, så vi var mycket glada att vi fick möjligheten att skapa God of War: Ghost of Sparta.


Vad tyckte ni om att utveckla spel till PSP? Stötte ni på några svårigheter och lyckades ni åstadkomma det ni ville få gjort? (Chepunator, Ryssland)

Vi har verkligen haft kul under tiden som vi arbetat för PSP. Det är tveklöst en utmaning att skapa stora spel som God of War för ett handhållet system. Men vi gillar ju utmaningar. Med God of War: Ghost of Sparta har vi lyckats göra det vi ville i God of War-världen och vi kan lugnt säga att vi har lyckats utnyttja maskinvarans fulla potential.


Hur lyckades ni skapa ett PSP-spel med så fantastisk grafik? (reinaldo90, Portugal)

Det krävdes enormt hårt arbete av teamet för att göra ett så snyggt spel till PSP. Jag tror det var hemligheten. Att ha en spelserie där huvudkaraktären tar plats i mängder av otroliga miljöer underlättade. Det skadade inte heller att vi hade ett team bestående av individer som verkligen var hängivna att skapa det snyggaste spelet någonsin för bärbart spelande.


Hur lång tid tar det ungefär att spela igenom God of War: Ghost of Sparta från början till *****? (Spurvugle, Norge)

Det varierar från person till person beroende på spelstil och skicklighetsnivå. Men vi kan lova att spelet i sin helhet är längre än God of War: Chains of Olympus.


Kommer det att finnas fler bosstrider i jämförelse med i God of War: Chains of Olympus? (Xx-Beno57-xX, Frankrike)

Det finns fler och bättre bossar än i God of War: Chains of Olympus. Striderna är större – en del rent fysiskt – och sättet som Kratos avslutar bossarna på är långt mer storslaget än något vi gjorde i Chains of Olympus.


Kan du avslöja någonting om vilka grekiska legender vi får möta under berättelsens gång? (Tobi1989, Polen)

Jag tror att det skulle förstöra upplevelsen om vi listade dem allihop här så jag föredrar att låta spelarna möta karaktärerna på sin väg genom spelet.


Kommer det att finnas extrautmaningar i spelet som Challenge of Hades (Hadesutmaningen) i God of War: Chains of Olympus? (Uncharted90, Polen)

Ja. Det finns massor av fler utmaningar i det här spelet än i det föregående. Vi gillar dem vi med. Klara av spelet och börja din väg mot att låsa upp alla skatter vi proppat in i God of War: Ghost of Sparta.

0 Kudos
Reply
LABELS:
View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel
View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel