Son 1 saat içerisinde yeni mesajlar
Dakikalar içerisinde cevap alın
Mesajların yüzde 92% 'i cevaplandı
PlayStation'un yeri benim kalbimde hep ayrıdır. İlk çıktığı zamanlarda çok iyi hatırlıyorum fiyatı pahalı olduğundan satın alamamıştım. O yıllar yayımlanan çarkıfelek isimli programda yarışmacılar hediye seçerken, bir kaç baba oğullarına playstation'ı alıyorlardı. Bende o yıllar ne kadar dua ettim, babamı sırf yarışmada playstation kazanması için yarışmaya katılmaya ne kadar zorladım bir ben, bir de Allah bilir.
Yıllar ilerledikçe emektar Sega konsolumu satıp üzerine para koyarak o zaman parası ile 50 milyon liraya satın aldım. Tam olarak tarihini bilmiyorum fakat yanılmıyorsam ortaokula gidiyordum. Bit pazarından eve doğru yol alan otobüsün o yolculuğunu, bana verdiği o mutluluğu heyecanı ve merak duygusunu hiç unutamadım. Yol hiç bitmemişti. İçerisinden çıkan kırmızı zarflı siyah demo orjinal cd'den başka oyun olmadığı için demoları defalarca bitirmiştim. Daha sonra kendime arşiv yaptım tabiiki. Lisede zamanında arkadaşlarla ebeveynlerimizin işe gitme saatini gözetleyip ve okulu kırıp az mı Iss Pro Evolution oynadık. Bizi hiç terketmeyen ve daima mutlu eden bir sevgili gibiydi Play Station.
Sadece PlayStation Oyunlarını değil aksesuarlarınıda aldım. Yukarıda resimde görülen ince uzun gri edavat aslında bir vcd dönüştürücü. PlayStation arkasına takılan bu aparatla playstationda o yıllar yeni çıkan vcd çılgınlığına katılmıştık. Vcd filmleri üç buçuk milyona kiralayıp az mı film seyretmedik. :BigGrin:
Ayrıca arcade oyunlar içinde özel masa üstü joystickimizide unutmayalım.
Ps1'den sonra üniversite araya girince ps2 ye vakit ve bütçe ayıramadık malesef. Fakat daha sonra süper slim kasa ile ps3 alarak o boşluğu telafi ettik sayılır. Ps1 e nazaran o kadar arşiv olmasada yavaş yavaş atasının(ps1) izinden gidiyor torunuda.
Daha 2 gün önce annem evi temizlerken;artık nereden bulduysa Playstation One için Taxi 2 oyunu ile odama geldi.Oyun korsan tabi o zamanlar nereden bilelim orjinal oyun ne demek diye.Bu lazım mı diye sordu.Lazım lazım deyip odamın oyun rafının en başına koydum.Eve dönünce resmini atarım.
Az mı oynamıştım oyunu be.Babam konsolu aldığında oyunu da almıştı.Eve gelip bak bu kollar titriyor deyip cihazı kurmuştu,en az 2 saat aralıksız o oyunu oynamıştık babamla.
Bende eski DVD'lerimi düzenlerken ilk psone oyunumu buldum. Çok keyifliydi küp şeker tadındaki araçlarla iki tur atmak =)
PlayStation anılarını anlatan süper bir yazı ve süper bir fotoğraf! :Thumbs:
Yorumlar için ben teşekkür ederim. :smileyhappy:
Umarım yeni torun ps4 ve oyunlarını oynamaya gücümüz ve ömrümüz yeter. Ps4 çıktıktan bir sene sonra almayı planlıyorum. Şimdiden para biriktirmeye başladım. 500 lirayi aştı bakiyem. Bir yıla kadar tamamlayacağımı düşünüyorum.
Ps3 arşivimede yeni oyunlar geldi. Son halini çekip ekliyorum.
Website ©2016 Sony Interactive Entertainment Europe Limited. Tüm içerik, oyunlar, isimler ve/veya kostümler, lisanslı eserler, yaratıcı çalışmalar ve ilişkili imajlar, ticari lisanlardır ve telif hakları eser sahiplerine aittir. Tüm hakları gizlidir. Daha fazla bilgi
Deneyiminizi ve reklamları kişiselleştirmek için bu sitede ve diğer sitelerde çerezler kullanıyoruz. Daha fazla bilgi almak veya ayarları değiştirmek için buraya tıklayın.