Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

 • 58

  Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

 • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

 • 92%

  92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
30 jan 2017
Door ProfoundPixel

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
Geaccepteerde oplossing

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

[ Bewerkt ]
22 reacties 1.537 Weergaven bewerkt 01-02-2017
30 jan 2017
Door ProfoundPixel

Hi Machine Hunters,

 

Binnen een maand komt Horizon Zero Dawn uit exclusief op PS4 & PS4 Pro. Ik kan niet wachten! 

 

Ondertussen heeft Guerrilla Games ons de unieke kans gegeven om hen enkele vragen te stellen over de mysterieuze post-post-apocalyptische game waar de Machines het overgenomen hebben en de aarde niet meer van ons is.

 

 

Horizon: Zero Dawn is de eerste Action-RPG van Nederlandse studio Guerrilla Games, maar jullie kennen hen waarschijnlijk al van hun zeer succesvolle fps Killzone.

 

Het Guerrilla Games team besloot dat ze aan iets nieuw wilde werken en een van de medewerkers stelde het concept van Horizon Zero Dawn voor.

 

De overgang van Killzone naar Horizon: Zero Dawn moet ongetwijfeld zeer interessant geweest zijn. Ze namen RPG veteranen in dienst die onder andere aan The Witcher 3 en Fallout gewerkt hebben om hen te helpen. Klinkt veelbelovend!

 

Wat we tot nu toe weten over de game:

 • Release: 01/03/2017
 • Action-RPG
 • Open-world
 • PS4 Pro enhanced en prachtig
 • Geweldige vrouwelijk hoofdpersonage Aloy
 • Gebruikt de Killzone engine
 • Dag en nacht cyclus
 • Dynamisch weer systeem
 • Machines zijn geinspireerd op dieren
 • Jouw keuzes beinvloeden shape Aloy en haar relaties
 • Photo mode.

 

Dit is zo'n uniek concept voor een game en de achtergrond van de studio is zeer interessant. Jullie hebben vast veel vragen!

 

Deel je vragen in de comments tot en met zondag 5 februari!

 

reactie
LABELS:
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Geaccepteerde oplossingen

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
09
/16

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

 

De antwoorden van het Guerrilla Team zijn aangekomen!! Het lezen waard geloof me!

 

Q: Hoe zijn jullie op het concept voor Horizon Zero Dawn gekomen? Wat heeft jullie geïnspireerd en wat waren jullie invloeden voor de game?  - Jaina_Yossy (ES), Ehrendill (ES)

 

A: In 2010 vroegen we aan het hele Guerrilla team om hun ideeën voor een nieuwe game voor te stellen. Het was een spannende periode voor ons en een jury van Guerrilla Management en verschillende andere sleutelfiguren hebben meer dan 40 ideeën voor games bekeken die over het hele spectrum van gaming liepen. Een van deze ideeën was Horizon en het idee werd voorgesteld door de Art Director van de studio, Jan-Bart van Beek. Hoewel het concept zeker veranderd is in de loop der tijd, maakten heel veel kernpunten, zoals de weelderige post-post-apocalyptische wereld, Aloy als het hoofdpersonage en een wereld waar mechanische wezens de dominante levensvorm zijn geworden, deel uit van de originele pitch.

 

Het uitgangspunt was een draai geven aan de traditionele post-apocalyptische omgeving. In plaats van ons te concentreren op de donkere periode onmiddellijk na het apocalyptische evenement waarmee onze beschaving vergaat, kijken we verder in toekomst. Het was Einstein die ooit zei: “Ik weet niet met welke wapens Wereldoorlog III gestreden zal worden, maar Wereldoorlog IV zal gestreden worden met stokken en stenen”.  Dit was een van onze centrale ideeën, dat een apocalyptisch evenement zo veel kennis zou vernietigen dat we letterlijk terug in de oertijd belanden. Een ander idee kwam van Arthur C. Clark die zei dat “alle voldoende geavanceerde technologie enkel als magie bekeken kan worden wanneer het getoond wordt aan mensen die het nooit eerder gezien hebben.” In de wereld van Horizon betekent dit dat hoewel het oud is, onze technologie nog functioneel kan zijn nadat onze beschaving vergaat en dat voor de mensen die in de toekomstige wereld leven onze technologie als antieke magische relikwieën gezien kan worden.

 

Maar zoals ik al zei, wilden we niet dat de wereld van Horizon een donkere plek was. Een extinctie is niet het einde van de wereld, niet het einde van het leven zelf. ‘Life finds a way’, zoals ze zeggen in Jurassic Park. Wij kwamen na de dinosaurussen, de dinosaurussen kwamen na een andere diersoort die ooit de dominante levensvorm was. Dus hoewel het waarschijnlijk is dat er terug leven komt na een apocalyptisch evenement, is het niet noodzakelijk de mens die de dominante soort is. Richard Dawkins bedacht een theorie dat DNA-gebaseerd leven na RNA-gebaseerd leven kwam, wat zelf een nevenproduct kan zijn van zelfreplicerende types van kristallen. Als DNA een nevenproduct was, wat is dan het nevenproduct van DNA? Wat als het als mens, een DNA-gebaseerd wezen, ons lot is om een nieuw type nevenproduct te maken, mechanisch leven?  

 

Q: Wat zijn jullie plannen op lange termijn voor de game? Kunnen we DLC of andere content verwachten? - Tarkan999 (TR)

 

A: Op dit moment concentreren we ons volledig op het uitbrengen van Horizon Zero Dawn. Je kan wel zeggen dat we de wereld heel ver uitgewerkt hebben voor dit project; we willen dat spelers geloven in Aloy als een personage en in de post-post-apocalyptische wereld die we voor hen gemaakt hebben. Het is een wereld die ons eindeloos kan inspireren voor nieuwe verhalen en we hopen dit zeker verder te verkennen.

 

Q: Na vier Killzone games, wat motiveerde jullie om aan een volledig nieuwe en zeer verschillende game te beginnen? Was de overgang van fps naar Action-RPG moeilijk? -VeesX (IT)

 

A: Het was zeer spannend en veeleisend in gelijke mate. Op meerdere manieren is Horizon Zero Dawn gebouwd op wat we hiervoor gedaan hebben; het heeft vloeiende gevechten en een sci-fi thema zoals de Killzone reeks en het is gemaakt met de technologie die geëvolueerd is uit Killzone Shadow Fall. Echter het is een open world action RPG dus het is eindeloos meer ingewikkeld dan de Killzone games. Dit is een nieuw genre voor Guerrilla, dus we hebben enorm veel nieuwe mensen in dienst moeten nemen voor disciplines zoals schrijvers en quest designers. De veranderingen in technologische eisen hebben ook voor een grote uitdaging gezorgd. Maar uiteindelijk, we gaan een uitdaging nooit uit de weg bij Guerrilla – we leggen de lat graag hoog.

 

Q: Hoe groot is de wereld van Horizon? Zijn er veel verborgen geheimen of unieke verborgen locaties in de wereld waar we naar op zoek kunnen? - Komkommerkiller (NL)

 

A: Er zijn quests, side-quests en er is exploratie en content die je bij toeval zal ontdekken. Naast de aanzienlijke hoofdverhaallijn en quests, is er ook een overvloed aan content, waaronder volksstammen om te leren kennen, nederzettingen om te bezoeken en ruïnes om te verkennen, en we zijn er van overtuigd dat spelers zich urenlang in de wereld zullen verliezen.

Q: Jullie zeggen vaak dat het hart van Horizon boven alles de heldin Aloy is, waarom betekent ze zoveel voor jullie? Wat maakt Aloy uniek (zonder spoilers uiteraard)? - presidentevil40 (FR)

 

A: Volgens mij mag ik wel zeggen dat iedereen die bij Guerrilla werkt een beetje verliefd is geworden op Aloy. Ze heeft veel eigenschappen die haar heel leuk om mee te spelen maken – ze is slim, stoer en vastberaden – maar ze is ook gekwetst van binnen. Ze is een stukje van zichzelf kwijt, en ze zal zich nooit compleet voelen tot ze kan ontrafelen waar ze vandaan komt, wie haar ouders zijn, en waarom de Nora stam haar al sinds haar geboorte vermijdt. Het is haast onmogelijk om niet mee te voelen met Aloy; net zoals haar, wil je het mysterie van haar geboorte oplossen, de wereld verkennen op zoek naar de antwoorden die haar ontzegd werden. Wat opmerkelijk is, vind ik, is hoe haar persoonlijke reis haar op een pad zet naar de grootste mysteries – en de grootste gevaren – van deze wereld. Het is een persoonlijke zoektocht, maar het is ook een enorm episch verhaal.

 

Q: Welk type quests kunnen we in de game terugvinden naast het hoofdverhaal? Side quests, collectibles?  - Whisper_Sensei (PT)

 

A: Er zijn heel wat verschillende quest types die je kan spelen naast de hoofdmissie. Deze zijn allemaal verschillend en worden naarmate je vordert in de game ingewikkelder. Er zijn heel veel collectibles om te verzamelen, ruïnes en grotten om te bezoeken en datapunten om te verzamelen.

 

Q:  Kunnen we vliegende machines hacken en als mount gebruiken?  - SemiClutch303 (EN)

 

A: Er zijn verschillende manieren waarop machines zullen reageren op gehackt worden. Er zijn machines die je als mount kan gebruiken, andere zullen je helpen vechten en de Tallnecks geven je extra informatie. De vliegende machines kunnen gehackt worden, maar je kan ze niet als mount gebruiken.

Q: Hoe lang duurt de game? – robtiscali (IT)

 

A: Dit hangt af van de speler, dus het is moeilijk om er een nummer op te plakken. Naast het hoofdverhaal dat je kan volgen, zijn er veel sidequests die je kan spelen. Daarbovenop zijn er ook nog heel wat extra activiteiten waar je je tanden kan inzetten, op zoek gaan naar al de collectibles en genieten van de wereld die we voor je gecreëerd hebben.

 

Q: Waarom heb je besloten om geen multiplayer aan de game toe te voegen? - Erprimo10 (ES)

 

A: We hebben ons geconcentreerd op het maken van een waardevolle single player ervaring met een goed verhaal.

Q: Horizon is de meest verwachte game van de wereld sinds de game voor het eerst getoond werd, leverde dit veel druk op voor jullie? Wat vonden jullie van de reacties van het publiek toen de game voor het eerst getoond werd in 2015? – ali-polo (AR), chrisboers (NL)

 

A: We leggen de lat altijd hoog voor onze studio, er waren momenten waar we dachten, kunnen we dit wel? Maar het idee van Horizon was zo nieuw en we hebben veel geleerd en veel meegemaakt. We zijn gegroeid als een bedrijf en als we kijken naar het ontvangst van Aloy als een hoofdpersonage en wat de media schrijft, dan zijn we goed bezig.  

 

Q: Wat maakt Horizon uniek vergeleken met andere games uit het genre? Heeft de game een nieuwe exclusieve game mechanic die we nooit eerder gezien hebben? Gor4akoff (RU)

 

A: Het is waar dat veel games een mooie wereld hebben. De toevoeging van oude ruïnes en geavanceerde technologie maken het een nieuwe wereld die uniek is in gaming.

Als primitieve mensen een kans willen staan tegen superieure technologische machines, moeten ze gevechten heel strategisch benaderen. De behendigheid van Aloy kan je gebruiken om uitkijkpunten te beklimmen en je gebruikt stealth om een strategisch inzicht te krijgen over de machines. Dit houdt onder andere in dat je hun compositie, hun patronen, en zwakheden wil begrijpen en wil leren welke middelen je kan verzamelen van de verslagen machines. Deze informatie verzamelen is essentieel want Aloy heeft een hele reeks vallen, wapens en hulpmiddelen nodig die je moet voorbereiden voor je een machine benadert. Het is de combinatie van de wapens en vallen samen met de ammo en wapens die je aanmaakt, en hoe je je richt op de zwakheden van de machines dat Horizon uniek maken.

 

Q: Hoe heb je de naam Aloy bedacht en heeft de naam een betekenis? Makes87 (DE)

A: De naam Aloy heeft vanaf het begin onderdeel uitgemaakt van haar personage. Uiteraard lijkt het hard op “alloy”, maar ik denk niet dat dit de reden is waarom we de naam gehouden hebben – hoe vreemd dit ook mag klinken, ik ben me niet bewust van een verborgen betekenis van de naam. Maar niet gevreesd – de rest van haar verhaal heeft voldoende mysteries en grote onthullingen, dus je zal genoeg verborgen betekenissen vinden in de rest van de game.

 

Q: Kan ik nog buiten komen wanneer ik deze game in huis heb? Komkommerkiller (NL)


A: Alleen als het echt moet ;)

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!


Alle reacties

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
09
/16

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

Ik ben blij dat ik dit voor jullie heb kunnen regelen :)

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
03
/16

Komkommerkiller

 • Offline
87%
03 Rang
voortgang
Komkommerkiller
geaccepteerde oplossing

Echt gaaf! 

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
03
/16

Komkommerkiller

 • Offline
87%
03 Rang
voortgang
Komkommerkiller
geaccepteerde oplossing

Hoeveel uur duurt het verhaal? Hoe zijn jullie op het idee van de game gekomen? Zitten er Killzone easter eggs in de game? Hoe groot is de wereld? Zitten er Nederland easter eggs in de game? Hoe beïnvloeden de multiple choices in dialogue die je als speler kan kiezen het spel? Krijgt de game DLC? Zitten er Jurassic World easter eggs in de game? Hoe voelt het om als Nederlands bedrijf zo hoog in het vaandel te staan bij gamers overal ter wereld? Kom ik nog buiten als ik deze game heb? 

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
07
/16

jacmania

 • Offline
99%
07 Rang
voortgang
jacmania
geaccepteerde oplossing

heb niet zozeer een grote vraag vanwege dat ik het spel al hebt gepreorderd

dankzij een groot gedeelte door dit forum :)  en dat het zich afspeeld in mijn favo soort tijdperk (dat mij geheel over de streep heeft getrokken ondanks dat er geen zombies inzitten)

maar toch een vraagje van zit er ook multiplayer in?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
09
/16

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
ProfoundPixel
jacmania
geaccepteerde oplossing

Die kan ik zelf al beantwoorden Horizon Zero Dawn heeft geen multiplayer.

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
07
/16

jacmania

 • Offline
99%
07 Rang
voortgang
jacmania
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

oh jammer ach ja :)  is niet zo erg het speelt teminste in mijn soort favo spel wereld af

mensheid die zich opkrabbelt en moet zien overleven ala soort mad max maar dan met robots

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
09
/16

spiral78

 • MVP
 • Offline
90%
09 Rang
voortgang
spiral78
geaccepteerde oplossing

Mijn vraag is: Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een hele andere aanpak qua gameplay te kiezen dan voorheen en zijn jullie geïnspireerd door de indiaan maya cultuur. 2e vraag: stel voor als werkelijk de wereld zal geregeerd worden door robots wat zal het positieve zijn vanuit jullie perspectief? 

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

[ Bewerkt ]
Life is Simple!

--------------------------------
Nederland - 020 709 5025
België - 02 588 42 40

Ma t/m Vrij 10:00-16:00

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
07
/16

PBJ85

 • Beta Tester
 • Offline
90%
07 Rang
voortgang
PBJ85
geaccepteerde oplossing

Mijn vraag is zeer klein... mar voor mij  van levensbelang.... 

 

Ik kan NIET ik herhaal NIET mikken met een controller. Ik heb het geluk dat Star Wars Battlefront, Dishonored 2, Uncharted4, tomb Raider aim assist hebben! Met een muis lukt het me fijnloos alleen mn rechter duim wil niet meewerken. 

 

Mijn vraag is daarom ook:

 

Is Aim assist en\of auto aim aanwezig in de game? 

 

Ik wil een game spelen omdat ik het leuk vind. En vooral NIET om gefrustreerd te worden omdat ik 20 keer mis schiet... Dat is ook de rede dat ik geen Battlefield 1 speel of Far Cry4 ect... 

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!


[/~~~MY TWITTER ~~~ PSN: PBJ85~~~#4thePlayers~~~\]

[Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 9-20 za 10-16.00.]
[PlayStation PLUS FAQ -- Alle info over PlayStation Plus vind je hier!]
[Playstation Network Status Checker]

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
06
/16

Starscreamer028

 • Beta Tester
 • Offline
97%
06 Rang
voortgang
Starscreamer028
geaccepteerde oplossing

Simpele vraag:

Nederlandse studio... kan je de game ook in Nederlands spelen.

(denk aan ondertiteling, ingame items, menu of zelf de spreektaal van de personages)

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!


Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
05
/16

LionSharky

 • Offline
94%
05 Rang
voortgang
LionSharky
geaccepteerde oplossing

Hoe is de verhouding open wereld en quests / verzamel objecten? 

 

Word het niet te snel 1 tonig? Ik bedoel als je 10x hetzelfde mechanische dier moet doden om iets te maken ben ik al snel verveeld. 

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
04
/16

milkamuffins

 • Offline
97%
04 Rang
voortgang
milkamuffins
geaccepteerde oplossing

Wat leuk dit! Ik vroeg me af of er verschillende modussen zijn. (easy, normal, hard, dat soort dingen) Ik heb namelijk de game uitgeprobeerd en vond hem erg gaaf, maar het was nog vrij lastig! Ook leek de game vooral stealth-based te zijn, klopt dit of is er ook een andere manier om de game te spelen?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
11
/16

chrisboers

 • MVP
 • Offline
95%
11 Rang
voortgang
chrisboers
geaccepteerde oplossing

De game is sinds de allereerste beelden de meest geanticipeerde game ter wereld, oover alle platformen heen. Hoe voelt het om als Nederlandse studio zo in de spotlight te moeten werken? Is die druk niet enorm?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!


Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
09
/16

spiral78

 • MVP
 • Offline
90%
09 Rang
voortgang
spiral78
geaccepteerde oplossing

Vraag 3 nog even Er zal wel een easter egg in verstopt zitten naar misschien wel een nieuwe killzone of geven jullie die niet prijs?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Life is Simple!

--------------------------------
Nederland - 020 709 5025
België - 02 588 42 40

Ma t/m Vrij 10:00-16:00

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
09
/16

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

Bedankt voor jullie vragen! De Q&A is nu afgelopen binnen enkele weken kunnen jullie de antwoorden op de beste vragen verwachten.

 

Neem ondertussen deel aan onze foto uitdaging!

 

Earth is ours no moreEarth is ours no more

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

[ Bewerkt ]

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
09
/16

ProfoundPixel

 • Beta Tester
 • Offline
95%
09 Rang
voortgang
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

 

De antwoorden van het Guerrilla Team zijn aangekomen!! Het lezen waard geloof me!

 

Q: Hoe zijn jullie op het concept voor Horizon Zero Dawn gekomen? Wat heeft jullie geïnspireerd en wat waren jullie invloeden voor de game?  - Jaina_Yossy (ES), Ehrendill (ES)

 

A: In 2010 vroegen we aan het hele Guerrilla team om hun ideeën voor een nieuwe game voor te stellen. Het was een spannende periode voor ons en een jury van Guerrilla Management en verschillende andere sleutelfiguren hebben meer dan 40 ideeën voor games bekeken die over het hele spectrum van gaming liepen. Een van deze ideeën was Horizon en het idee werd voorgesteld door de Art Director van de studio, Jan-Bart van Beek. Hoewel het concept zeker veranderd is in de loop der tijd, maakten heel veel kernpunten, zoals de weelderige post-post-apocalyptische wereld, Aloy als het hoofdpersonage en een wereld waar mechanische wezens de dominante levensvorm zijn geworden, deel uit van de originele pitch.

 

Het uitgangspunt was een draai geven aan de traditionele post-apocalyptische omgeving. In plaats van ons te concentreren op de donkere periode onmiddellijk na het apocalyptische evenement waarmee onze beschaving vergaat, kijken we verder in toekomst. Het was Einstein die ooit zei: “Ik weet niet met welke wapens Wereldoorlog III gestreden zal worden, maar Wereldoorlog IV zal gestreden worden met stokken en stenen”.  Dit was een van onze centrale ideeën, dat een apocalyptisch evenement zo veel kennis zou vernietigen dat we letterlijk terug in de oertijd belanden. Een ander idee kwam van Arthur C. Clark die zei dat “alle voldoende geavanceerde technologie enkel als magie bekeken kan worden wanneer het getoond wordt aan mensen die het nooit eerder gezien hebben.” In de wereld van Horizon betekent dit dat hoewel het oud is, onze technologie nog functioneel kan zijn nadat onze beschaving vergaat en dat voor de mensen die in de toekomstige wereld leven onze technologie als antieke magische relikwieën gezien kan worden.

 

Maar zoals ik al zei, wilden we niet dat de wereld van Horizon een donkere plek was. Een extinctie is niet het einde van de wereld, niet het einde van het leven zelf. ‘Life finds a way’, zoals ze zeggen in Jurassic Park. Wij kwamen na de dinosaurussen, de dinosaurussen kwamen na een andere diersoort die ooit de dominante levensvorm was. Dus hoewel het waarschijnlijk is dat er terug leven komt na een apocalyptisch evenement, is het niet noodzakelijk de mens die de dominante soort is. Richard Dawkins bedacht een theorie dat DNA-gebaseerd leven na RNA-gebaseerd leven kwam, wat zelf een nevenproduct kan zijn van zelfreplicerende types van kristallen. Als DNA een nevenproduct was, wat is dan het nevenproduct van DNA? Wat als het als mens, een DNA-gebaseerd wezen, ons lot is om een nieuw type nevenproduct te maken, mechanisch leven?  

 

Q: Wat zijn jullie plannen op lange termijn voor de game? Kunnen we DLC of andere content verwachten? - Tarkan999 (TR)

 

A: Op dit moment concentreren we ons volledig op het uitbrengen van Horizon Zero Dawn. Je kan wel zeggen dat we de wereld heel ver uitgewerkt hebben voor dit project; we willen dat spelers geloven in Aloy als een personage en in de post-post-apocalyptische wereld die we voor hen gemaakt hebben. Het is een wereld die ons eindeloos kan inspireren voor nieuwe verhalen en we hopen dit zeker verder te verkennen.

 

Q: Na vier Killzone games, wat motiveerde jullie om aan een volledig nieuwe en zeer verschillende game te beginnen? Was de overgang van fps naar Action-RPG moeilijk? -VeesX (IT)

 

A: Het was zeer spannend en veeleisend in gelijke mate. Op meerdere manieren is Horizon Zero Dawn gebouwd op wat we hiervoor gedaan hebben; het heeft vloeiende gevechten en een sci-fi thema zoals de Killzone reeks en het is gemaakt met de technologie die geëvolueerd is uit Killzone Shadow Fall. Echter het is een open world action RPG dus het is eindeloos meer ingewikkeld dan de Killzone games. Dit is een nieuw genre voor Guerrilla, dus we hebben enorm veel nieuwe mensen in dienst moeten nemen voor disciplines zoals schrijvers en quest designers. De veranderingen in technologische eisen hebben ook voor een grote uitdaging gezorgd. Maar uiteindelijk, we gaan een uitdaging nooit uit de weg bij Guerrilla – we leggen de lat graag hoog.

 

Q: Hoe groot is de wereld van Horizon? Zijn er veel verborgen geheimen of unieke verborgen locaties in de wereld waar we naar op zoek kunnen? - Komkommerkiller (NL)

 

A: Er zijn quests, side-quests en er is exploratie en content die je bij toeval zal ontdekken. Naast de aanzienlijke hoofdverhaallijn en quests, is er ook een overvloed aan content, waaronder volksstammen om te leren kennen, nederzettingen om te bezoeken en ruïnes om te verkennen, en we zijn er van overtuigd dat spelers zich urenlang in de wereld zullen verliezen.

Q: Jullie zeggen vaak dat het hart van Horizon boven alles de heldin Aloy is, waarom betekent ze zoveel voor jullie? Wat maakt Aloy uniek (zonder spoilers uiteraard)? - presidentevil40 (FR)

 

A: Volgens mij mag ik wel zeggen dat iedereen die bij Guerrilla werkt een beetje verliefd is geworden op Aloy. Ze heeft veel eigenschappen die haar heel leuk om mee te spelen maken – ze is slim, stoer en vastberaden – maar ze is ook gekwetst van binnen. Ze is een stukje van zichzelf kwijt, en ze zal zich nooit compleet voelen tot ze kan ontrafelen waar ze vandaan komt, wie haar ouders zijn, en waarom de Nora stam haar al sinds haar geboorte vermijdt. Het is haast onmogelijk om niet mee te voelen met Aloy; net zoals haar, wil je het mysterie van haar geboorte oplossen, de wereld verkennen op zoek naar de antwoorden die haar ontzegd werden. Wat opmerkelijk is, vind ik, is hoe haar persoonlijke reis haar op een pad zet naar de grootste mysteries – en de grootste gevaren – van deze wereld. Het is een persoonlijke zoektocht, maar het is ook een enorm episch verhaal.

 

Q: Welk type quests kunnen we in de game terugvinden naast het hoofdverhaal? Side quests, collectibles?  - Whisper_Sensei (PT)

 

A: Er zijn heel wat verschillende quest types die je kan spelen naast de hoofdmissie. Deze zijn allemaal verschillend en worden naarmate je vordert in de game ingewikkelder. Er zijn heel veel collectibles om te verzamelen, ruïnes en grotten om te bezoeken en datapunten om te verzamelen.

 

Q:  Kunnen we vliegende machines hacken en als mount gebruiken?  - SemiClutch303 (EN)

 

A: Er zijn verschillende manieren waarop machines zullen reageren op gehackt worden. Er zijn machines die je als mount kan gebruiken, andere zullen je helpen vechten en de Tallnecks geven je extra informatie. De vliegende machines kunnen gehackt worden, maar je kan ze niet als mount gebruiken.

Q: Hoe lang duurt de game? – robtiscali (IT)

 

A: Dit hangt af van de speler, dus het is moeilijk om er een nummer op te plakken. Naast het hoofdverhaal dat je kan volgen, zijn er veel sidequests die je kan spelen. Daarbovenop zijn er ook nog heel wat extra activiteiten waar je je tanden kan inzetten, op zoek gaan naar al de collectibles en genieten van de wereld die we voor je gecreëerd hebben.

 

Q: Waarom heb je besloten om geen multiplayer aan de game toe te voegen? - Erprimo10 (ES)

 

A: We hebben ons geconcentreerd op het maken van een waardevolle single player ervaring met een goed verhaal.

Q: Horizon is de meest verwachte game van de wereld sinds de game voor het eerst getoond werd, leverde dit veel druk op voor jullie? Wat vonden jullie van de reacties van het publiek toen de game voor het eerst getoond werd in 2015? – ali-polo (AR), chrisboers (NL)

 

A: We leggen de lat altijd hoog voor onze studio, er waren momenten waar we dachten, kunnen we dit wel? Maar het idee van Horizon was zo nieuw en we hebben veel geleerd en veel meegemaakt. We zijn gegroeid als een bedrijf en als we kijken naar het ontvangst van Aloy als een hoofdpersonage en wat de media schrijft, dan zijn we goed bezig.  

 

Q: Wat maakt Horizon uniek vergeleken met andere games uit het genre? Heeft de game een nieuwe exclusieve game mechanic die we nooit eerder gezien hebben? Gor4akoff (RU)

 

A: Het is waar dat veel games een mooie wereld hebben. De toevoeging van oude ruïnes en geavanceerde technologie maken het een nieuwe wereld die uniek is in gaming.

Als primitieve mensen een kans willen staan tegen superieure technologische machines, moeten ze gevechten heel strategisch benaderen. De behendigheid van Aloy kan je gebruiken om uitkijkpunten te beklimmen en je gebruikt stealth om een strategisch inzicht te krijgen over de machines. Dit houdt onder andere in dat je hun compositie, hun patronen, en zwakheden wil begrijpen en wil leren welke middelen je kan verzamelen van de verslagen machines. Deze informatie verzamelen is essentieel want Aloy heeft een hele reeks vallen, wapens en hulpmiddelen nodig die je moet voorbereiden voor je een machine benadert. Het is de combinatie van de wapens en vallen samen met de ammo en wapens die je aanmaakt, en hoe je je richt op de zwakheden van de machines dat Horizon uniek maken.

 

Q: Hoe heb je de naam Aloy bedacht en heeft de naam een betekenis? Makes87 (DE)

A: De naam Aloy heeft vanaf het begin onderdeel uitgemaakt van haar personage. Uiteraard lijkt het hard op “alloy”, maar ik denk niet dat dit de reden is waarom we de naam gehouden hebben – hoe vreemd dit ook mag klinken, ik ben me niet bewust van een verborgen betekenis van de naam. Maar niet gevreesd – de rest van haar verhaal heeft voldoende mysteries en grote onthullingen, dus je zal genoeg verborgen betekenissen vinden in de rest van de game.

 

Q: Kan ik nog buiten komen wanneer ik deze game in huis heb? Komkommerkiller (NL)


A: Alleen als het echt moet ;)

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
03
/16

Komkommerkiller

 • Offline
87%
03 Rang
voortgang
Komkommerkiller
geaccepteerde oplossing

Leuk dat mijn vragen zijn beantwoord! Zeer interessant om het persoonlijk te horen van de studio zelf!

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16
52%
02 Rang
voortgang
jeffreybrouwer08
ProfoundPixel
geaccepteerde oplossing

Aloy moet in horizon zero dawn keuzes maken bij bepaalde personen,wat heeft dat voor consequenties voor Aloy,s verhaallijn?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16
52%
02 Rang
voortgang
jeffreybrouwer08
geaccepteerde oplossing

Er is in Horizon zero dawn een keuze optie bij bepaalde personen die aloy tegen komt ,hoever heeft hebben de keuzes invloed op toekomstige gameplay ?

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
07
/16

PBJ85

 • Beta Tester
 • Offline
90%
07 Rang
voortgang
PBJ85
jeffreybrouwer08
geaccepteerde oplossing

Geen tenzij je alle trophies wilt hebben.

Enkel alle side missions hebben invloed op de trophy.

De rest hebben 0,0 invloed op het verhaal en of gameplay is mijn ervaring. 

 

zie de trophy guide:

 

GUIDE

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!


[/~~~MY TWITTER ~~~ PSN: PBJ85~~~#4thePlayers~~~\]

[Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 9-20 za 10-16.00.]
[PlayStation PLUS FAQ -- Alle info over PlayStation Plus vind je hier!]
[Playstation Network Status Checker]

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
06
/16

superjona97

 • Beta Tester
 • Offline
92%
06 Rang
voortgang
superjona97
jeffreybrouwer08
geaccepteerde oplossing

De keuzes die je maakt maken niet uit - je moet gewoon een aantal specifieke sidemissions doen voor de Platinum.

Beantwoorden
0 Kudos

Guerrilla Games Q&A - Deel je Horizon: Zero Dawn vragen!

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer