Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

  • 37

    Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

  • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

  • 92%

    92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
16 aug 2018
Door chrisboers

chrisboers

  • MVP
  • Offline
95%
11 Rang
voortgang

[Comunity Review] MXGP Pro

1 reactie 345 Weergaven Aangemaakt: 16-08-2018
16 aug 2018
Door chrisboers

 

 

 yay.png

 nay.jpg

Grafische verbertering tov eerdere delen

Erg veel motorrijders games in korte tijd

Licenties officiële tracks en rijders

 

Modderspetters vliegen bijna letterlijk om je oren

 
   

 

De officiële game van het motocross kampioenschap is terug! Download MXGP PRO en beleef alles zelf in MXGP als een pro.

Stel je motor af als een monteur en sleutel aan de ophanging, remmen of het acceleratievermogen om je bike uniek te maken.

Experimenteer met de nieuwe PRO-physics tijdens het racen en geniet van de vrijere gameplay, dankzij het nieuwe gedrag van zowel motor als coureur.

Oefen in de Compound, een vierkante kilometer aan baan waar je op verkenning kunt gaan en tegen de AI kunt oefenen. Via 30 uitdagingen krijg je alle technieken onder de knie!

Speel het speltype Career met een door jou gemaakte coureur en begin in de MX2-categorie. Zorg ervoor dat je steeds bekender wordt, teken contracten met steeds prestigieuze sponsors en wordt MXGP-kampioen.

Alle officiële circuits en coureurs uit het seizoen van 2017 wachten op je! Klaar voor de uitdaging?

 

 

 

Intro

Het voelt als gisteren dat ik een motorrace-game van Milestone aan het reviewen was en… dat is ook zo. Vorige week verscheen de review van MotoGP 18, een game die een maandje geleden op de PS4 verscheen, en even daarvoor ook al Monster Energy Supercross. En nu dan al volgt de review van MXGP PRO, van dezelfde maker. Is dat niet wat snel achter elkaar? Dat leest je hier in de review.

 

Alleen Heerser Milestone

Milestone lijkt wel het alleenrecht te hebben op games gebaseerd op gemotoriseerde tweewielers, want motoren komen wel in andere games voor, (The Crew 2, GTA, Burnout Paradise, OnRush), maar racegames waar het echt alléén maar om motoren draait, en dan vooral in wedstrijdverband, dat zien we verder maar zelden.

 

Gelukkig heeft Milestone daar al een langere tijd zijn specialiteit van gemaakt, en zorgt het gebrek aan concurrentie er in ieder geval niet voor dat ze beknibbelen op de licentiekosten. Zo zien we in MXGP Pro alle typen motoren, banden, veringen, remmen en dergelijk terug, inclusief juiste bestickering, maar ook alle racers die meedoen in de MXGP race-klasse zijn vertegenwoordigd.

 

 

Herlings

En juist bij die racers zitten voor ons Lage Landers best interessante namen. Zo rijden daar de Belgen Clement Desalle en Kevin Strijbos mee, en is Nederland vertegenwoordigd door Brian Bogers en Jeffrey Herlings. Die laatste naam doet bij de echte kenners de oren spitsen, want door hen wordt Jeffrey gezien als minstens zo’n groot talent als onze Max Verstappen. Vorig jaar debuteerde hij in de MXGP klasse, na het jaar ervoor de MX2 voor de derde keer op zijn naam geschreven te hebben. En dit jaar, tweederde onderweg in het seizoen, prijkt zijn naam fier bovenaan de ranglijst! Niet voor niets dus, dat zijn tronie op de voorkant van de game-hoes (meest rechtse) prijkt!

 

Op uw plaatsen, racen maar!

Een groot deel van de gameplay zou ik rechtstreeks kunnen kopiëren van MotoGP 18, want die verloopt grotendeels identiek. Je kan in de carriere-modus je eigen persoon samenstellen, en je vervolgens via MX3 en MX2 naar de MXGP opwerken. Dit doe je door in het seizoen race-weekends te rijden, waarbij je zelf aangeeft wat je wil doen in het weekend. Wil je de trainingssessies rijden of overslaan? Kwalificatie rijden? De opwarmronde meedoen, of sla je dat allemaal over? De race zelf kan je vervolgens ook nog met parameters instellen. Uiteraard de duur van de race (3, 5 of meer rondes), de hulpmiddelen die aan en uitstaan, en de moeilijkheidsgraad van de AI tegenstanders. Hoe moeilijker je het jezelf maakt, hoe meer XP je uiteindelijk verdient met je evt winst. Natuurlijk moet je ook de eisen/verwachtingen van je team in de gaten houden.

 

Het racen zelf werkt natuurlijk behoorlijk anders dan op de weg. Niet alleen is de startopstelling anders (allemaal naast elkaar, en racen wie er als eerste bij de bocht is!), je rijdt door zand/modder, over een traject waar heuvels wasborden en andere hindernissen op je weg liggen. Het is dus niet alleen die gaskraan vol open gooien, het is vooral ook zaak om tractie te vinden, en het juiste pad te kiezen. Het leuke daarbij is, dat dat per ronde kan verschillen. Alle sporen van de 25 racers veranderen namelijk het profiel van de baan, en je zal daar dus rekening mee moeten houden, anders ga je met je motor onderuit. Het is nog een hele kunst om een race af te leggen zonder regelmatig van je motor getorpedeerd te worden!

 

Je racet op de officiële banen, en het leuke is, dat er daarvan maar liefst twee in Nederland liggen! Eerst doet het circus Valkenswaard aan, waar de MXGP of Europe verreden wordt, later in het seizoen komt Assen aan de beurt met de MXGP of The Netherlands.

 

 

Modder tot achter je oren!

Het racen zelf voelt erg lekker aan. Je voelt het bijna als je motor grip heeft, en vooruit spuit, some met klodders modder op je scherm tot gevolg. Het motorgeluid is snerpend, en net zo irritant als dat bij echte motors is. Gelukkig kunnen we hier het geluid lager draaien. Elk weekend race je twee races, wat je dus maximaal 50 punten op kan leveren. De tracks zijn -net als de echte tracks- afwisselend, en vergen stuurmanskunst en tactiek. Het voelt echt heerlijk als je een sprong maakt, met je motor schuin onder je (zodat je niet te hoog uitkomt, maar vooral voorwaarts springt!), je motor weer op tijd recht trekt, en direct een bocht door stuift, bij voorkeur ondertussen een paar concurrenten voorbij stekend. Dat zijn echt de momenten dat deze game uitblinkt. Dat je bij de volgende sprong helemaal verkeerd uitkomt, en dus tegen je plaat gaat, vergeten we dan maar even.

 

Ben je even klaar met racen, dan is er nog de Compound. Dit is ook waar je terecht komt, als de game nog niet helemaal geïnstalleerd is. De Compound is een stuk bos wat ingericht is als speeltuin voor motors. Hier kan je doen wat je wil, zonder druk om iets te moeten winnen. Wil je rondjes rijden? Het kan. Wil je dwars door het bos, kijken wanneer je een boom tegenkomt? Ga je gang. Hier kan je zonder enige prestatiedruk oefenen wat je wil, en dat is erg handig om zo nog beter je motor onder de knie te krijgen.

 

 

Conclusie

Voor MXGP Pro geldt eigenlijk hetzelfde als voor Moto GP 18. Aangezien Milestone de enige developer is die hier brood in ziet, is MXGP Pro alleenheerser, met alleen zijn eigen eerdere versies en varianten als Monster Energy Supercross als concurrenten. Dat is enerzijds prettig, want alle licenties en tracks zijn aanwezig, anderszins zou het best goed zijn als Milestone iets meer gepushed zou worden om de game(s) nog wat beter te maken, en wat minder te concentreren op productie van zo veel mogelijk titels.

 

MXGP Pro is een prima racer, die recht doet aan de complexiteit van het modder-racen. Voor de fans is het leuk dat zij de strijd aan kunnen gaan met de groten der aarde op race-gebied.

 

MXGP Pro is nu in de Store verkrijgbaar.

 

 

reactie
LABELS: PS4

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
03
/16

ghostly-legend

  • Offline
94%
03 Rang
voortgang
ghostly-legend
geaccepteerde oplossing

Ben na deeltje 2 gestopt met het kopen van deze games. Ik motocross zelf elk weekend dus kan me een redelijke kenner noemen. Maar er zit werkelijk waar 0,0 vooruitgang in deze MXGP games. Het gaat er misschien ietsje beter uitzien maar ik vind een aantal PS2 & PS3 games betere besturing hebben dan de "rommel" die nu uitkomt. 

 

Ik vind het eigenlijk jammer dat de andere crossers wel deze games blijven kopen, want zo krijgt Milestone niet eens de drang om iets te veranderen. 

Beantwoorden
0 Kudos

[Comunity Review] MXGP Pro

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer