Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

 • 16

  Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

 • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

 • 92%

  92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
28 apr 2017
Door chrisboers

chrisboers

 • MVP
 • Offline
96%
10 Rang
voortgang

Community Review: Starblood Arena VR

1 reactie 172 Weergaven Aangemaakt: 28-04-2017
28 apr 2017
Door chrisboers
yay.png   nay.jpg

Volledige bewegingsvrijheid

MP voldoende gevuld?

Snelle combat

 

Grafisch prima verzorgd

 

AI bots geven prima partij

 

 

GEEN ZWAARTEKRACHT. GEEN GENADE

Het StarBlood Network is een genadeloze en wetteloze competitie. Het hele galactische stelsel kijkt ademloos toe hoe vaardige piloten alles op alles zetten in de strijd om intergalactische roem.

 • Maak spectaculaire uitwijkmanoeuvres en val je tegenstanders vanuit elke hoek aan.
 • Ga de strijd aan in negen verschillende schepen, elk met waanzinnige piloten en explosieve uitrustingen.
 • Speel singleplayer, coöp en competitieve multiplayer* in je eigen aangepaste schip.

 

 

Intro

Kent iemand Descent nog? Die game uit 1995, gemaakt door Parallax bracht een voor die tijd ongekend concept in een game: je bestuurde in 3D First Person view een voertuig dat letterlijk in alle richtingen kon draaien en voortbewegen. Vooruit, achteruit, links- en rechtsaf, maar ook naar boven en onder, en zelfs rond je as draaien, en als je wilde alles tegelijk!

 

Met dat voertuig diende je mijnstelsels te doorzoeken,terwijl je vijanden van je af diende te houden. Het meest gave was dat je al snel volledig het verschil tussen boven en onder kwijt was, en dat maakte eigenlijk ook helemaal niet uit: je had toch al alle vrijheid om je in alle richtingen voort te bewegen, ook al was dat ‘op zijn kop’.

 

Starblood Arena biedt diezelfde mechaniek aan in een Deathmatch-setting: dit keer mag je met je VR bril op in volledige vrijheid gangenstelsels en semi-open ruimtes doorvliegen op zoek naar vijanden om neer te halen. Alhoewel neerhalen natuurlijk een beperkte betekenis heeft in zero-gravity :-D.

 

 

Setting

Niet dat Starblood Arena een dijk van een verhaal heeft, maar het verhaal is er wel. Soort van dan. Jij bent een onbekende piloot die deel ‘mag’ nemen aan een TV show waarin deelnemers het in diverse ruimteschepen tegen elkaar opnemen in een aantal “arena’s” in een gevecht op leven en dood, ter vermaak natuurlijk van het kijkende publiek.

 

Je wordt geïntroduceerd in de werking van je ruimteschip, het bewegen, vuren, en verdedigen, en daarna wordt je in het diepe gegooid. Hierbij wordt je begeleid door een tweetal ‘TV hosts’ die niet zouden misstaan in een aflevering van ‘ Dumb Dumber, Dumbest’.

 

 

Zodra je eenmaal echt aan het werk mag, krijg je de keuze uit een negental piloten, De piloten zijn mensachtigen, maar ook aliens, robots en zelfs een soort Zergs, die een gezamelijk bewustzijn hebben. Elke piloot heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het is belangrijk die goed onder de knie te krijgen, om zo de piloot te kunnen kiezen die het beste bij je past. Zo heb je Apollonia, een piloot die het vooral van close combat moet hebben, of Gundo, een robot die meer een alleskunner is, of die Zergs, die helemaal los gaan met nucleaire wapens.

 

Om een goed gevoel te krijgen wat de verschillende piloten allemaal kunnen is het aan te raden eerst de SinglePlayer mode te spelen. Voor elke piloot staat er een toernooi gepland van een zestal rondes, waarin je je capaciteiten kan vergroten, en de piloot goed kan leren kennen.

 

Bovendien kan je hiermee je piloten upgraden, en daarmee extra ‘perks’ unlocken, zodat je je piloot NOG meer kan specialiseren. Bovendien level je ook je eigen persoontje mee, dus dat is dubbele bonus!

 

 

Mechaniek

Zoals gezegd heb je in Starblood Arena alle vrijheid om je voertuig te bewegen in de richting die jij wil. Nu is natuurlijk motion sickness (het duizelige gevoel dat je kan krijgen bij niet goed uitgewerkte VR games) een potentieel probleem, en eerlijk gezegd was ik daar bij deze game ook bang voor. En inderdaad, bij de tutorial had ik vooral bij het op en neer bewegen en om je as tollen het idee dat het mogelijk mis zou gaan. Echter, zodra je eenmaal in een match zit, verdwijnt dat gevoel helemaal, en kan je heerlijk rondvliegen terwijl je op je vijanden jaagt.

 

De besturing heeft het meeste weg van een standaard FPS, waarbij je je ruimteschip bestuurt met je controller (en dan vooral de beide pookjes), met als extra het stijgen/dalen en roteren. Richten kan ook met je controller, maar het is veel comfortabeler om dat met de head-tracking te doen, en dat werkt uitmuntend.

 

Het is heerlijk om de eerste keer achter een rotswand te schuilen, achter een vijand omhoog te komen, hem de volle laag te geven met missiles, om vervolgens weer weg te duiken, en in no-time voelt dit volledig natuurlijk aan. Iedereen die wel eens een Call of Duty of Battlefield gespeeld heeft, zal zich meteen hier thuis voelen, met dan natuurlijk de extra bewegingen in hoogte, maar zeker de Infinite Warfare spelers zullen dit weer herkennen van de Jackal.

 

 

Content

Starblood Arena is natuurlijk behoorlijk gericht op Multiplayer combat, en dan ook nog vooral op (team-based) Deathmatches, maar de game biedt ook een behoorlijke hoeveelheid content voor Singleplayer. Die content bestaat feitelijk uit de opties die je ook in multiplayer hebt, maar dan met bots, losjes aan elkaar geknoopt middels het al genoemde toernooi.

 

Er worden vier spelmodi aangeboden: Carnage, Team Carnage, Gridiron, en Invader, waarbij de eerste twee traditionele deathmatch en een team-gebaseerde deathmatch zijn. Gridiron is de sport-variant van Starblood Arena,  waarbij je doelpunten moet scoren, zonder geraakt te worden door de tegenstanders. Weten ze je wel uit te schakelen, dan raak je tijdelijk je besturing kwijt, waardoor de tegenstander er met de bal vandoor kan gaan.

 

Als laatste hebben we Invaders, en die is vooral bedoeld voor wie niet competitief ingesteld is, alle deelnemers werken hier namelijk samen om hordes aliens te verslaan.

Persoonlijk beviel die laatste modus me prima, ik ben zelf geen extreem groot voorstander van MP games, en deze modus is heel prima solo (met bots) te spelen.

 

 

Conclusie

Hoewel er dus best veel te doen is, met negen totaal verschillende piloten, een goede set locaties, en vier game modi (en mogelijk meer in een latere update?), is het de vraag of deze game voldoende massa zal weten te bemachtigen om online multiplayer matches gaande te houden.

 

Ervaring is dat spelers geen uren achter elkaar met een VR bril gaan gamen, maar eerder korte speelsessies prefereren. Dat kan een game, die zo zwaar op de multiplayer leunt schaden. Tel daarbij op dat de game niet echt goedkoop is, en Starblood Arena zal echt zijn best moeten gaan doen om snel en goede massa te vergaren. Had de prijs meer op indie-nivo (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Rocket League), dan was dit mogelijk eerder en makkelijker bereikt.

 

Starblood Arena is al met al een prima game, die heerlijk wegspeelt, en snelle actie biedt in mooi uitgewerkte omgevingen. De game biedt een goede hoeveelheid Singleplayer content, maar richt zich toch vooral op online multiplayer, en zal dus sterk afhankelijk zijn van de acceptatiegraad.

 

StarBlood Arena™
Starblood Arena is hier te vinden in de Store

 

Andere games

 

RIGS Mechanized Combat League

RIGS  Mechanized Combat League

 

Rocket League® - Game of the Year Edition

Rocket League

 

reactie
LABELS: PS4
Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 9-20 za 10-16.00.
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
06
/16

superjona97

 • Beta Tester
 • Offline
92%
06 Rang
voortgang
superjona97
geaccepteerde oplossing

Leuke recensie! Ben vooral blij dat er AI-bots zijn en ze goed meevallen. Eerst even m'n huidige backlog van PSVR games afwerken, maar deze komt zeker op de radar te staan.

Beantwoorden
0 Kudos

Community Review: Starblood Arena VR

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer