Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

  • 93

    Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

  • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

  • 92%

    92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
07 dec 2017
Door chrisboers

chrisboers

  • MVP
  • Offline
96%
10 Rang
voortgang

Community Review: Steep: Road to the Olympics

[ Bewerkt ]
0 reacties 178 Weergaven bewerkt 07-12-2017
07 dec 2017
Door chrisboers
 yay.png  nay.jpg

Uitdagende events

Geen nieuwe sporten

Sfeer van de Olympische Spelen

Geen bobslee, cross-country,  biathlon of schaatsen

Nieuwe omgeving, Japan en Korea

Uiteindelijk veel meer van hetzelfde, voor een vrij hoge aanschafprijs

Verhaallijn met commentaar van echte medaillewinnaars

 

 

RTTO.jpg

Steep Road to the Olympics is een uitbreiding voor Steep, een open-world sport game vol actie waarin je een reis maakt om Olympisch kampioen te worden. Verken een enorme open wereld, waaronder kenmerkende Japanse bergen en de Alpen, waarin je traint voor de kwalificatierondes om mee te doen aan de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang, Zuid-Korea.

 

Steep Road to the Olympics is een gelicenseerd product van de Pyeongchang 2018 Olympic Winter Games.

 

 

Intro

Vorig jaar winter verraste Ubisoft met de uitstekende wintersport game Steep, waarin spelers de mogelijkheid kregen om zowel free-format als in competitieverband de winterse bergen af te dalen, eerst op ski's en snowboard, later op de slee, wingsuit en met de parachute.

 

Inmiddels zijn we een winter verder, en begint het bij menig wintersport-liefhebber weer te kriebelen! En deze winter is specialer dan andere winters: de Olympische Winterspelen staan weer voor de deur! Het duurt nog even tot februari 2018, maar gelukkig hoeven wij gamers niet zo lang te wachten, want Ubisoft breidt Steep uit met een lijvig DLC pakket, geconcentreerd op diezelfde Olympische Spelen!

 

20121012_RTTO_Screen_BIG_AIR_3_1507801616.jpg

 

Content

En lijvig IS de DLC zeker, deze uitbreiding vergt maar liefst 17 GB schijfruimte, dus als je hem digitaal koopt, houd dan rekening met een stevige download. Eenmaal gedownload en gestart wordt al snel duidelijk waarom de download deze omvang heeft. Niet alleen krijg je een tweetal grote nieuwe omgevingen erbij, namelijk zowel Japan als Zuid Korea, je wordt ook meteen gelanceerd in een nieuwe verhaalmodus, genaamd ‘Become a Legend’, waarin je met jouw karakter de hele aanloop van een sporter van voorbereiding, selectie, kwalificatie en uiteindelijk dan de echte Olympische Spelen doorloopt.

 20171012_Pic_PR_Gus_Kenworthy_1507801674.jpg20171012_Pic_PR_Lindsey_Vonn_1507801678.jpg

 

 

Deze lijvige verhaallijn is doorspekt met commentaren en toelichting van echte medaillewinnaars, zowel in het skieen en snowboarden. Dat zijn meteen ook de sporten waar deze verhaallijn zich op concentreert. Deze commentaren leveren een leuke meerwaarde, en doen je nog meer waarderen wat die sporters allemaal moeten doen voor dat ene moment dat ze op de Spelen mogen ‘vlammen’.

 

De verhaallijn doorloopt meerdere jaren, en begint (na een eerste trainingskamp) maar liefst drie jaar vòòr de Olympische Spelen. Je leert de fijne kneepjes van de big air jump, halfpipe, en Slopestyle (een soort vrije afdaling, waar je op een parcour met allerlei hindernissen je eigen route mag afleggen, en punten scoort door stunts uit te voeren).

 

image015.jpg

 

Het leuke is, dat je gaandeweg ook ECHT beter wordt, en eindelijk begrijpt hoe je zo’n halfpipe nu eigenlijk goed moet aanvliegen. Natuurlijk, Steep blijft redelijk vergevingsgezind. Zelfs als je een smak maakt, raak je weliswaar je multiplier kwijt, maar je score zelf niet, waardoor je grote kans maakt alsnog het event te winnen. Maar, het resultaat van een succesvolle ‘run’ ziet er absoluut indrukwekkend uit!

 

De verhaallijn zal je zo’n 3-4 uur bezighouden, en laat je goed kennis maken met het nieuwe gebied, alsook de oudere gebieden (Alaska en de Alpen) bezoeken.

 

Naast de verhaallijn krijg je natuurlijk ook vrij toegang tot de hele Olympische berg, zowel in Korea als in Japan. De bergen Jeongseon, Bokwang en YongPyong (nee, ik verzin ze niet) herbergen de belangrijkste Events, namelijk Giant- Parallel- en Parallel Giant Slalom, Cross, Downhill, Super-G SlopeStyle, Halfpipe en Big Air. In Japan heb je meer bewegingsvrijheid, en vind je de meer traditionele challenges, berg verhalen, en kun je de omgeving helemaal vrij verkennen.

 

image011.jpg

 

Wat wel jammer is, is dat er voor gekozen is de al bekende sporten (skiën en snowboarden) te hergebruiken, en geen nieuwe sporten te introduceren. Dit was natuurlijk HET moment geweest om de wereld kennis te laten maken met schaaten (Hollands trots!), maar zeker de bobsleebaan mist toch echt wel. Wat was er nou leuker geweest om met je sleetje die bobsleebaan af te glijden? Toch een gemiste kans.

 

Herkenbaar

Sowieso is Road to the Olympics heel herkenbaar. De wereld is absoluut een stuk groter geworden, en Japan heeft mooie plekjes om te ontdekken (een vallei met in bloei staande bomen bijvoorbeeld), en de uitdaging van de echte olympische event is uitstekend, toch is het allemaal wel erg bekend.

 

image008.jpg

 

Conclusie

Deze DLC is met 30 Euro niet goedkoop, maar biedt weer vele uren extra content. De toevoeging van twee nieuwe gebieden, EN een goede storyline zijn zeker positief. Jammer is dat er geen nieuwe sporten toegevoegd zijn, waardoor je toch het gevoel hebt ‘op herhaling’ te gaan. Is dat erg? Niet persé, maar er had echt meer in gezeten. Langlaufen, biathlon of schansspringen hadden met niet al te veel moeite toegevoegd kunnen worden. Ook de bobsleebaan wordt node gemist. Hadden dit soort onderdelen ook in dit pakket gezeten, dan was aanraden een stuk makkelijker geweest. Nu is het wat meer afhankelijk van hoe graag je in Februari mee wil kunnen doen met de sporters op het scherm.

 

 

Heb je Steep nog niet? Dan is de keuze wat makkelijker: de pakketten Steep: Winter Games Edition (het originele Steep + Road to the Olympics) en Steep: Winter Games Gold Edition (Steep + Season Pass content + Road to the Olympics) zijn nu ook verkrijgbaar, en leveren het totale pakket, en zijn zeker aan te raden.Steep: Road to the Olympics is hier  in de Store verkrijgbaar.

Beantwoorden
0 Kudos
reactie
LABELS: PS4
Helpdesk: NL 020 709 5025 BE 02 588 42 40 ma t/m vr 9-20 za 10-16.00.
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer