Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

 • 35

  Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

 • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

 • 92%

  92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
08 feb 2017
Door chrisboers

chrisboers

 • MVP
 • Offline
95%
11 Rang
voortgang

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

7 reacties 365 Weergaven Aangemaakt: 08-02-2017
08 feb 2017
Door chrisboers

Dynasty-Warriors-God-Seekers.jpg

 

yay.png

nay.jpg

Toegankelijke tactische gameplay

Wordt repetitief zodra je de mechanieken doorhebt

Vele uren gameplay

Grafisch niet indrukwekkend

Herkenbaar als Dynasty Warriors

 

Combineert rijke Chinese historie met fantasy

 
   

 

Het nooit vertelde verhaal over de drie koninkrijken.

Deze simulatie-RPG speelt zich af in de wereld van Dynasty Warriors met in de hoofdrol de jeugdige, plichtsgetrouwe en altijd eerlijke Zhao Yun. Beleef alternatieve verhaallijnen zoals die van Romance of the Three Kingdoms en vernietig meerdere eenheden in één verwoestende klap.Zeg je Dynasty Warriors, dan schieten er bij velen een aantal vaste gameplay-elementen in gedachten. Zo weet je dat zowel deze, als de One Piece games van Omega Force bestaan uit een speelveld met diverse belangrijke ‘hotspots’, een enorme hoeveelheid legers die over dat speelveld rondlopen, en een aantal ‘helden’ en ‘officieren’, die in verhouding vele malen sterker zijn dan die rondlopende legers, waardoor je als ‘held’ zonder moeite duizenden kills aan je helbaard of zwaard kan rijgen.

 

 

En wees gerust, in Dynasty Warriors: Godseekers komt dit allemaal terug, maar dan wel in een iets andere vorm. Godseekers is namelijk een turn-based tactics game, waarbij je om de beurt je legers over het bord mag schuiven. Wat dat betreft heeft Godseekers meer verwantschap met schaken.

 

Gelukkig blijft het tempo er flink in zitten, want hoewel je natuurlijk zo lang kan nadenken over een zet als je wil, duurt een gemiddeld robbertje vechten meestal niet langer dan 15-30 minuten.

 

Zo’n gevecht hanteert over het algemeen dezelfde concepten als de ‘reguliere’ Dynasty Warriors, alleen dan met een veel sterkere focus op het speelveld: je beweegt je legers en helden over het veld, en wordt vaak geconfronteerd met een overmacht aan vijandelijke legers, die je echter als held met speels gemak kan neersabelen. Sta je echter tegenover een andere held, dan is het andere koek, die kunnen net als jij veel incasseren, en bovendien flinke klappen uitdelen. Dan is het dus zaak om tactisch te werk te gaan, en de aanval niet solo uit te voeren.

 

1

 

Bovendien heeft Godseekers nog diverse troeven in de mouw. Uiteraard is het tactischer om niet direct frontaal aan te vallen, maar via de zijkant/achterkant, waardoor je de belangrijkste defensie omzeilt. Bovendien heeft elke held zijn eigen wapen, waarbij sommigen korte afstandswapens als zwaarden en hellebaarden ronddragen, en sommigen met pijl en boog bij voorkeur op afstand blijven. Daarnaast werkt iedere held nog met een eigen power-meter. Is die volgelopen (door succesvolle aanvallen uit te voeren), dan kan je een nog krachtiger aanval uitvoeren.

 

Maar dat niet alleen, elke aanval die je pleegt met je helden, draagt ook bij aan je synch-meter. En is DIE eenmaal vol, dan kan je een super-duper synchro-aanval plaatsen, met twee of meer van je helden tegelijk, EN daar nog eens synchro-bonussen bij verdienen door als een gek de rondjes-knop in te drukken. Klinkt ingewikkeld? Nee hoor, het wijst zich allemaal vanzelf, en reken maar dat die synchro-aanval indrukwekkend en vernietigend is!

 

4

 

Om de gameplay interessanter te maken dan alleen maar wat pionnetjes over een bord schuiven, wordt elke aanval geanimeerd weergegeven, en de speciale aanvallen van tussenfilmpjes voorzien. Ook tussen de gevechten, en zelf tussen beurten wordt je regelmatig getrakteerd op filmpjes van de bekende Dynasty Warriors kwaliteit, die het verhaal steeds verder brengen.

 

Want ja, Godseekers heeft een verhaal. De game speelt zich af in de Three Kingdoms tijd in de historie van China (ongeveer de derde eeuw van onze jaartelling). In die tijd was het grondgebied van China verdeeld in drie stukken, de wei, Shu en Wu. Het is de begintijd van het China zoals we dat nu kennen, waarin de drie eerder genoemde rijken veroverd worden, en verenigd worden onder de Han Dynastie. Uiteraard is dit niet zonder ***** of stoot gegaan, en dus is dit een dankbare setting voor een oorlogsgame als Dynasty Warriors, en dat is dan ook in vrijwel elk eerder deel gedaan!

 

2

 

Echter dit keer wordt deze historie wel heel vrijelijk gebruikt. Heb je eerdere delen al eens gespeeld, dan zal je vele bekende namen zien terugkomen, maar tegelijkertijd worden er fantasy-elementen als goden en demonen geïntroduceerd. Dat begint al meteen bij een van de eerste missies, waar hoofdrolspeler Zhao Yun een kristallen blok tegenkomt, waar hij een god-achtige dame uit bevrijdt. Deze dame blijkt over zeer sterke krachten te beschikken, die ze echter mondjesmaat in wil zetten. Liever kijkt ze van de zijlijn toe, hoe Zhao Yun het consorten het er vanaf brengen. Pas als dat nodig is, grijpt ze in, en verleent ze je extra krachten, om de zaken in goede banen te leiden.

 

De game bevat behoorlijke RPG invloeden. Niet alleen kan je met gevechten XP verdienen, en daarmee dus levelen, je kan ook extra wapens en items (broodballetjes voor health etc) verdienen. Je gevechts beloningen worden groter naarmate je gevechten een hogere basis-moeilijkheid hebben (geadviseerd level), en bovendien kan je de moeilijkheidsgraad daarnaast nog eens aanpassen door het aangeboden scenario op makkelijk, normaal of moeilijk te spelen. Betere beloningen betekent uiteraard beter uitrusting en meer XP, dus ben je beter geëquipeerd voor de volgende gevechten. Daarmee beloont de game je dus als je een hogere moeilijkheidsgraad kiest: volgende gevechten worden er iets makkelijker door.

 

10

 

Als je in level stijgt, kan je je held verbeteren in een bijzonder uitgebreide skilltree, die per held verschilt. Zo kan je zelf in behoorlijke mate bepalen waar jouw helden in uitblinken. Zijn ze all-round, of juist super offensief en beweeglijk, of defensief en met een enorm dikke bepantsering? De keuze is aan jou, en het beïnvloedt de gameplay behoorlijk.

 

De gevechten vallen uiteen in gevechten die het verhaal verder helpen, en skirmishes, die minder scripted zijn, en die vooral bedoeld zijn om te grinden, mocht je dat willen. De gevechten zijn lekker gevarieerd, en je doelen willen nogal eens halverwege veranderen. Denk je het scenario bijna uitgespeeld te hebben, dan verschijnt er ineens een versterkings-macht in je rug, waardoor je je tactiek vliegensvlug moet aanpassen. Soms zijn de winst- of verliescondities niet helemaal duidelijk, waardoor de dood van een van je allies zomaar ineens einde oefening kan betekenen, wat meteen betekent dat je het hele gevecht opnieuw mag doen. Wees dus zuinig op je mede-helden, sommige langere gevechten wil je liever niet opnieuw doen!

 

5

 

Dynasty Warriors: Godseekers geeft precies wat je ervan mag verwachten, en had daarom net zo goed DW: Tactics kunnen heten. Daarmee is Godseekers meer een remake/vervolg op de PS2 titel Dynasty Tactics dan een Dynasty Warriors game. Het verhaal is vermakelijk, en de gameplay is toegankelijk, maar toch met behoorlijke diepgang voor wie dat zoekt. Wie niet te veel wil nadenken kan de scenario’s op standje easy spelen, en heb je dan eenmaal een goede tactiek verzonnen, dan zal je merken dat die in wel heel veel scenario’s gewoon werkt. Wil je meer uitdaging, dan schroef je de moeilijkheidsgraad op, en heb je vaker een flinke uitdaging, maar wel met ditto beloningen.

 

Dynasty Warriors: Godseekers is een geslaagd tactisch uitstapje van Omega Force, die veel herkenbare DW elementen mixt met nieuwe gameplay en een flinke vleug fantasy. Godseekers zit nokvol met content, vele gevecht-scenario’s, meer dan 1200 verschillende wapens en legio tweak-mogelijkheden om de gevechten te modelleren naar jouw smaak.

 

6

Je kan Dynasty Warriors: Godseekers voor PS4 hier  in de store vinden. De vita versie (HOERA VITA!) hier  vinden.

 

Wil je minder tactisch te werk gaan, dan kies je uiteraard voor Dynasty Warriors 8: Empires.

 

Is een cartoony stijl meer jouw ding, kies dan One Piece Burning Blood.

Beantwoorden
0 Kudos
reactie
LABELS: PS4

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
06
/16

Kenneloth

 • MVP
 • Offline
83%
06 Rang
voortgang
Kenneloth
geaccepteerde oplossing

Mooie review Chris! Deze game ook maar is een poging geven. 

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
11
/16

chrisboers

 • MVP
 • Offline
95%
11 Rang
voortgang
chrisboers
Kenneloth
geaccepteerde oplossing

Ik ben inmiddels bij chapter 8 van de 10. Op Easy is hij best goed te doorlopen, behoudens dan ineens een difficulty-spike, waardoor je je gameplay weer op scherp moet zetten om te overleven.grinden is bijna niet mogelijk, tenzij je de platinum wil halen, dan moet je nl ALLE free fights ook doorlopen. En elke locatie heeft er drie! En er is een aparte trophy voor het 2x doorlopen van de story, dus ook daarbij ben je nog wel even bezig! (op psnprofiles heeft dan ook nog niemand de platinum binnen :-D)

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers


Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Beta Tester
06
/16

superjona97

 • Beta Tester
 • Offline
92%
06 Rang
voortgang
superjona97
geaccepteerde oplossing

De Dynasty Warriors franchise al als kind helemaal gek gespeeld, vooral Dynasty Warriors 5 op de PlayStation 2. Ik moet me nog even verder verdiepen in DW8XL voor PS4 maar Godseekers komt zeker en vast op de radar te staan. Mooie recensie Chris!

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
11
/16

chrisboers

 • MVP
 • Offline
95%
11 Rang
voortgang
chrisboers
superjona97
geaccepteerde oplossing

Zeker doen, het is een leuke game!

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers


Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
09
/16

spiral78

 • MVP
 • Offline
90%
09 Rang
voortgang
spiral78
geaccepteerde oplossing

Test

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

Life is Simple!

--------------------------------
Nederland - 020 709 5025
België - 02 588 42 40

Ma t/m Vrij 10:00-16:00

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
09
/16

spiral78

 • MVP
 • Offline
90%
09 Rang
voortgang
spiral78
geaccepteerde oplossing

1 op naar het nieuwe forum

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

Life is Simple!

--------------------------------
Nederland - 020 709 5025
België - 02 588 42 40

Ma t/m Vrij 10:00-16:00

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
MVP
09
/16

spiral78

 • MVP
 • Offline
90%
09 Rang
voortgang
spiral78
geaccepteerde oplossing

2 tot dan

Beantwoorden
0 Kudos

[Community review] Dynasty Warriors: Godseekers

Life is Simple!

--------------------------------
Nederland - 020 709 5025
België - 02 588 42 40

Ma t/m Vrij 10:00-16:00

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer