ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θέλετε να έρθετε στην παρέα μας;

Κάντε εγγραφή για να συνεχίσετε

 • 36

  Νέα μηνύματα την τελευταία ώρα

 • Λάβετε απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά

 • 92%

  92% ποσοστό απαντημένων μηνυμάτων

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
13 Μάι 2016
Από VasilisR_T

VasilisR_T

 • MVP
 • Offline
94%
09 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

[ Τροποποιήθηκε ]
37 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1.840 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 14-11-2016
13 Μάι 2016
Από VasilisR_T

Θετικά pros.jpg
- Καταιγιστικό σενάριο
- Νέοι platforming μηχανισμοί
- Εξυπνότερη AI
- Μεγάλη διάρκεια και replayability
- Ευρύτερος κόσμος
- Τα καλύτερα γραφικά τίτλου έως τώρα στο PS4
- "Θρυλικό" cast
- Ελληνικοί υπότιτλοι
 cons.jpg
Αρνητικά
- Απουσία/μικρή δυσκολία γρίφων
- Προσωπικά περίμενα καλύτερο κλείσιμο στην ιστορία του Nathan

 

 

uncharted-1.jpg


Στις 19 Νοεμβρίου 2007 η σειρά Uncharted μπήκε στην ζωή μας. Γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Nathan Drake, έναν χαρακτήρα που μέσω του χιούμορ του κατάφερνε να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση και να προσπεράσει κάθε εμπόδιο στην αναζήτηση μιας χαμένης πόλης ή ενός μυθικού θησαυρού. Ενός ήρωα που έγινε σύμβολο της οικογένειας του PlayStation και αγαπήθηκε από όλους τους παίκτες παγκοσμίως, δίνοντας με τον τίτλο που πρωταγωνιστεί πνοή στα action-adventure και διαφοροποιώντας τον εαυτό του από το Tomb Raider, το μέχρι τότε apex αυτού του είδους.

Μετρώντας μέχρι πρότινος 3 βασικά παιχνίδια στο PS3, 1 prequel στο PS Vita και μια HD remastered συλλογή στο PS4, η Naughty Dog με το Uncharted 4: A Thief's End (Το Τέλος Ενός Κλέφτη) έρχεται να μας θυμίσει πως "όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν". Από αυτόν τον κανόνα δεν λείπει ούτε ο Nate, ο οποίος θα μας απασχολήσει για τελευταία φορά πριν κλείσει το κεφάλαιο της φαντασμαγορικής ιστορίας του.


Το Uncharted 4 ανοίγει με μια μικρή αλλά εντυπωσιακή σεκάνς από ένα chapter αργότερα στην ιστορία. Ο Nathan Drake οδηγάει μια βάρκα, ενώ μαζί του βρίσκεται ο Sam, ένας χαρακτήρας για τον οποίον θα αναφερθώ σε λίγο. Το δίδυμο καταδιώκεται από βάρκες μιας ομάδας μισθοφόρων στην πορεία του προς ένα νησί, με αποτέλεσμα στο τέλος να συγκρουστούν με ένα εχθρικό σκάφος και να χαθούν στην θάλασσα...

Μεταφερόμαστε αρκετά χρόνια πίσω, σε έναν έφηβο Nathan που κατοικεί σε ένα ορφανοτροφείο. Από την απέναντι στέγη μια φιγούρα κάνει σήματα Μορς με έναν φακό. Ο Nathan φεύγει κρυφά από το κτίριο μέσα στην νύχτα, φτάνοντας στο σημείο που βρίσκεται ο Sam, ο οποίος μας φανερώνεται ως ο μεγάλος αδερφός του Nathan. Μέσω ενός time-skip ταξιδεύουμε σε μια φυλακή του Παναμά και σε έναν Nate που ψάχνει στοιχεία για τον θησαυρού του Henry Avery, ενός πειρατή που διέπραξε την μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία. Σε μια προσπάθεια απόδρασης από την φυλακή ο Sam δέχεται πυρά και πέφτει στο κενό, κάνοντας τον Nathan να πιστεύει πως είναι νεκρός.

Ακόμη ένα time-skip και φτάνουμε στο σήμερα, 15 χρόνια μετά το συμβάν στον Παναμά. Ο Drake εργάζεται σε μια καταδυτική εταιρεία, μακριά από τον κίνδυνο των προηγούμενων περιπετειών του. Στο γραφείο του εμφανίζεται ο Sam, ζητώντας την βοήθειά του και σηματοδοτώντας ουσιαστικά την αρχή της περιπέτειας των αδερφών Drake.

uncharted-2.jpg

Το Uncharted 4: A Thief's End είναι ένα action-adventure shooter τρίτου προσώπου με μερικά puzzle στοιχεία σε διάφορα σημεία. Όπως και με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, κύριο στοιχείο του gameplay είναι το platforming, καθώς αμέτρητες φορές ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε απαιτεί να πιαστείτε από βράχια ή τοίχους για να προχωρήσετε. Μια νέα και καλοδεχούμενη προσθήκη στον τομέα αυτόν είναι το grappling hook, ένας γάντζος που θα σας βοηθήσει να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις ή να φτάσετε σε υψηλότερα/χαμηλότερα σημεία. Κύριο συστατικό στην επιτυχημένη συνταγή της Naughty Dog είναι και ο shooter/melee τομέας, καθώς θα έρθετε αντιμέτωποι πολλές φορές με ορδές των μισθοφόρων της Shoreline, από απλούς "gunmen" που μπορείτε να ξεπαστρέψετε με λίγες σφαίρες ή με 2-3 μπουνιές σε καλύτερα εξοπλισμένους στρατιώτες με πανοπλίες, snipers, ρουκετοβόλα κλπ.

Τα όπλα που έχει ο Nathan στην διάθεσή του είναι παραλλαγές αυτών από τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση στην ζημιά που κάνουν στον αντίπαλο, το οποίο βέβαια εξαρτάται και από τον βαθμό δυσκολίας που έχετε επιλέξει. Σε αυτό το σημείο να πω πως η δυσκολία Crushing είναι τρομαχτικά δυσκολότερη από τις άλλες καταχωρήσεις της σειράς και πολλά σημεία απαιτούν συνεχή κάλυψη και ακρίβεια στο που πυροβολείτε. Απόδειξη αυτού ήταν οι 16.5 ώρες που χρειάστηκα για να ολοκληρώσω τον τίτλο στον ύψιστο βαθμό δυσκολίας, έναντι των 8-9 ωρών που χρειάζονται στο Moderate. Η AI έχει αναβαθμιστεί και τα patterns των εχθρών αλλάζουν ανάλογα με τις δικές σας κινήσεις. Ένας εχθρός για παράδειγμα θα έρθει καταπάνω σας, αναγκάζοντάς σας να βγείτε από κάλυψη και δίνοντας την ευκαιρία στους άλλους να σας πυροβολήσουν.

Αντίστοιχα όμως και οι συντρόφοι σας είναι πιο έξυπνοι και εύστοχοι. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως είναι άτρωτοι σε damage και να τους αφήσετε να σκοτώσουν 1-2 εχθρούς πριν ξεκινήσετε το δικό σας πιστολίδι. Κάποιες μάχες μπορείτε να τις προσπεράσετε με την χρήση stealth στοιχείων, όπως το να κρυφτείτε μέσα σε πυκνό χορτάρι ή να κάνετε τον γύρο της εκάστοτε περιοχής γραπωμένοι από το χείλος του γκρεμού, όπου αυτό είναι εφικτό. Σε όλες τις δυσκολίες εκτός του Crushing πάνω από τους εχθρούς εμφανίζεται μια μπάρα που γεμίζει καθώς αρχίζουν να σας εντοπίζουν οι εχθροί. Όταν η μπάρα είναι άσπρη έχετε περιθώρια να κινηθείτε χωρίς πρόβλημα. Εάν όμως κιτρινίσει ο εχθρός θα έρθει προς το μέρος σας για να ελέγξει αυτό που είδε/άκουσε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να παραμείνετε ακίνητοι και να πράξετε αναλόγως.

uncharted-3.jpg

Το Uncharted είναι επίσης γνωστό για τους γρίφους του. Στο Uncharted 4 δυστυχώς οι γρίφοι δεν είναι τόσο δύσκολοι και εντυπωσιακοί όσο είχαμε συνηθίσει, ενώ και η εμφάνισή τους είναι αισθητά μειωμένη. Αυτό ίσως οφείλεται στον "ευρύς γραμμικό κόσμο" που έχει δημιουργήσει η Naughty Dog, δίνοντάς σας την επιλογή πολλές φορές να βγείτε από τον κεντρικό δρόμο και να αναζητήσετε θησαυρούς ή στοιχεία για τον Avery και άλλους γνωστούς πειρατές, αυξάνοντας κατακόρυφα το replayability και προσφέροντας ένα ενδιαφέρον backstory. Μάλιστα, εάν αλληλεπιδράσετε με πράγματα ή ανακαλύψετε optional περιοχές πολλές φορές οι συντρόφοι σας θα ξεκινήσουν έναν διάλογο για κάποιο στοιχείο ή μια ιστορία από το παρελθόν που αξίζει να ακούσετε.

Φυσικά η εξερεύνηση στον μεγάλο κόσμο του Uncharted δεν γίνεται μόνο με τα πόδια αλλά και με ένα 4x4 τζιπ που θα βρείτε στην μέση περίπου της ιστορίας και ξανά λίγο πριν το τέλος. Με το τζιπ αυτό θα ανεβείτε λόφους που δεν θα μπορούσατε ειδάλλως, θα φτάσετε πολύ πιο γρήγορα από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β, ενώ η χρήση του είναι και μια καλή ευκαιρία να "ξεφύγετε" από τις συνεχείς εκρήξεις και τις καταστροφές που προκαλεί ο Nate όπου πάει. Κλείνοντας τον τομέα του gameplay, να πω πως για όποιον επιθυμεί υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι και κείμενο στον τίτλο τους οποίους μπορείτε να επιλέξετ ανά πάσα στιγμή από το μενού των ρυθμίσεων.

Η πραγματική απόλαυση όμως του Uncharted 4: A Thief's End βρίσκεται πέραν σεναρίου και gameplay και αφορά τα γραφικά. Κάνενα παιχνίδι δεν δείχνει ωραιότερο στο PS4. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι κλειδωμένος στα 30fps, με ελάχιστες πτώσεις σε σημεία εκρήξεων. Το Uncharted μας ταξιδεύει σε γραφικά τοπία της Ιταλίας, χιονισμένα τοπία της Σκωτίας, πεδιάδες με ηφαίστεια στην Μαδαγασκάρη, πειρατικά λημέρια κλπ. Όλα τους μοιάζουν σαν να βγήκαν από τον πραγματικό κόσμο. Το depth of field μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τοπία χιλιόμετρα μακριά από εμάς χωρίς blurring, η βλάστηση της φύσης ζωντανεύει στην οθόνη μας, ενώ τα μοντέλα των πρωταγωνιστών αποτελούν μια επιστήμη από μόνα τους, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες polygons και νέα shaders για τον σχεδιασμό τους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Photo Mode που είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα μέσω update στον τίτλο θα σας κάνουν να ασχοληθείτε ώρες με την φωτογράφιση και επεξεργασία τοπίων.

Στον ηχητικό τομέα έχουμε να ευχαριστούμε τον πασίγνωστο από τον κινηματογραφικό χώρο Henry Jackman, ο οποίος "κοσμεί" τον τίτλο τόσο με δυνατές μελωδίες όσο και με μια μια μουσική που μαγικά μας θυμίζει πως αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία του Nathan Drake. Το cast επιστρέφει ως έχει, με τους Nolan North, Emily Rose και Richard Francis McGonagle στον ρόλο των Nathan Drake, Elena Fisher και Victor Sullivan αντίστοιχα. Μαζί τους έρχεται ο πασίγνωστος Troy Baker στον ρόλο του Sam Drake, χαρίζοντάς μας μια μοναδική εμφάνιση που δένει αμέσως τον παίκτη με τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Baker, ακόμη και όταν πρόκειται για την πρώτη εμφάνισή του στην σειρά.

uncharted-4.jpg

Κλείνοντας το review αυτό δεν μπορώ από το να μην αναπολώ τις στιγμές που πέρασα με τον Nathan και την παρέα του. Από το 2011 που ξεκίνησα εγώ με την σειρά μέχρι χθες που ολοκλήρωσα το Uncharted 4 έρχονται εικόνες τοποθεσιών που επισκέφθηκα μέσα από το Uncharted, έξυπνες ατάκες του Nate κόντρα σε οποιοδήποτε κίνδυνο, στιγμές που ήθελα και εγώ να βγω έξω και να "πάρω τα βουνά" στην αναζήτηση μιας περιπέτειας. Σήμερα κάθομαι και συλλογίζομαι το τέλος της σειράς, το οποίο αν και (προσωπικά πάντα) δεν μου άρεσε, δεν παύει να είναι η αλήθεια. Η ιστορία του Nathan Drake έλαβε τέλος και η Naughty Dog είναι έτοιμη να προχωρήσει παρακάτω με την επόμενη δημιουργία της. Ένα όμως είναι βέβαιο: το Uncharted είναι μια σειρά που θα μείνει στην ιστορία και για την οποία θα μιλάμε όσα χρόνια και αν περάσουν, καταφέρνοντας να δώσει ζωή στο motto του Sir Francis Drake "Sic-Parvis-Magna" ( σε ελεύθερη μετάφραση: το μεγαλείο έρχεται από τα μικρά ξεκινήματα).

Το Uncharted 4: A Thief's End κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PS4 από τις 10 Μαϊου 2016 σε retail μορφή ή μέσω του PlayStation Store.

Παρόμοιοι τίτλοι που πρέπει να κοιτάξετε:
tomb-raider.jpg nathan-drake-collection.jpg

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
I don't need a weapon. My friends are my power!

Δείτε τους κανονισμούς μας για τα posts
Απάντηση σε post Ανανέωση απάντησης Ακύρωση

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
MVP
09
/16

VasilisR_T

 • MVP
 • Offline
94%
09 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
VasilisR_T
johndexter201
Αποδεκτή Λύση

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως κανένας τίτλος δεν είναι τέλειος και δεν αξίζει το "10/10" ή το 100 στο Metacritic. Βέβαια το θέμα αυτό έχει γίνει και λίγο ταμπού. Το 10/10 "πρέπει" να είναι σαν το Oscar του DiCaprio. Ήρθε μετά από πολλές επιτυχίες και χρόνια αφοσίωσης. Το Uncharted 4 παρά τα θετικά του χάνει σε κάποια σημεία. Ίσως το μόνο παιχνίδι που έχω παίξει και στο οποίο θα έβαζα την μέγιστη βαθμολογία είναι το Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (σαν να βλέπω έναν @athanasios_osfp να χαμογελάει).

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

I don't need a weapon. My friends are my power!

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
06
/16

athanasios_osfp

 • Offline
95%
06 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
athanasios_osfp
VasilisR_T
Αποδεκτή Λύση

Ε μα ναι, από τα top παιχνίδια.. Το μόνο μείον στο MGS4 είναι ότι για την πλατίνα θες 8 playthroughs, (και για αρκετούς τα πολύωρα cutscenes ).

0 Kudos

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη


I won't scatter your sorrow to the heartless sea...
I will always be with you...Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
06
/16

vagos1983

 • Offline
99%
06 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
vagos1983
Αποδεκτή Λύση

αφιερωμενο....

 

Screenshot_9.jpg

 

στα του παιχνιδιου που εχω αφιερωσει αρκετες ωρες..οπτικα-σεναριο-μουσικη ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη την στιγμη στο ps4.
Παπαδες εκανε η ομαδα της Naughty Dog και απεδειξε οτι με μερακι γινονται απιθανες δουλειες.

Αυτα να τα βλέπει η Ubisoft και κατι αλλες που βγαζουν demo στις Ε3 και στην τελικη εκδοση ειναι για τα πανυγυρια που τρωνε τρελο downgrade.
Επειδη εχουμε κ μεις PC και καλες καρτες γραφικων αυτη  την στιγμη ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ να ναι καλυτερα δομημενο απο το Uncharted.

Και επιτελους το point σε ενα παιχνιδι δεν ειναι μονο τα γραφικα αλλα πολλα περισσοτερα που πρεπει να ασχοληθουμε.

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
08
/16

Mike-13-GR

 • Award Winner
 • Offline
93%
08 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Mike-13-GR
vagos1983
Αποδεκτή Λύση

Συμφωνο απολυτα μαζι σου και δεν θελω να γινομαι υπερβολικος αλλα ηd διχνει στις αλλες της εταιριες τι παι να πει videogame 

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

[ Τροποποιήθηκε ]

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
06
/16

vagos1983

 • Offline
99%
06 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
vagos1983
Αποδεκτή Λύση

 ωραιο review @VasilisR_T αλλα ξεχασες να αναφερεις για το multiplayer..μετα τα update εχει σταθεροποιηθει καλυτερα το παιχνιδι γιατι ειχε κατι μικροθεματα.
Προς το παρων το παιζω με σχετικα αργους ρυθμους γιατι χαζευω γυρω γυρω το παιχνιδι βγαζω απειρες φωτος ψαχνω για θησαυρους κτλ.

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
07
/16

BaronNK

 • Award Winner
 • Offline
97%
07 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
BaronNK
Αποδεκτή Λύση

Αν και δεν είμαι φαν της σειράς Uncharted (ναι περιμένω να με φάτε), κάθισα και διάβασα αυτά που έγραψε ο reviewer και μπορώ να πω πως με έβαλες στο τριπάκι να ξεκινήσω την σειρά τώρα μιας και υπάρχει στη συλλογή μου..Φυσικά δεν θα αγοράσω τώρα το τελευταίο παιχνίδι καθώς δεν θέλω να δω το τέλος πριν την αρχή.

Το review προσφέρει στους φαν αυτό που θέλουν, δηλαδή λίγο από όλα, πληροφορίες για την ιστορία, τα γραφικά, τον ήχο και την άποψη ενός Uncharted φαν. Σε εμένα που δεν είμαι, μου έδωσε μια ιδέα για ένα φανταστικό παιχνίδι και μια πολύ καλή σειρά που "χάνω" καθώς δεν την έχω παίξει ακόμη.


Ευχαριστούμε @VasilisR_T ;)

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
MVP
09
/16

VasilisR_T

 • MVP
 • Offline
94%
09 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
VasilisR_T
BaronNK
Αποδεκτή Λύση

Δεν θα σε "φάμε" Νίκο! Και εγώ άργησα πολύ να ασχοληθώ με την σειρά (είχε βγει το 3 όταν έπαιξα το 1). Ίσως ήταν καλύτερα γιατί έπαιξα την τριλογία non-stop και μπορούσα εύκολα να κάνω συγκρίσεις μεταξύ του ενός με το άλλο. Ευχαριστώ που το διάβασες χωρίς να είσαι φαν.

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

I don't need a weapon. My friends are my power!

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
05
/16

OUTSIDER_78

 • Award Winner
 • Offline
99%
05 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
OUTSIDER_78
Αποδεκτή Λύση

@BaronNK Καλή αρχή Νικόλα!

Απο αυτά που βλέπω,ακούω και διαβάζω για το Uncharted 4 έχω αρρωστήσει!Ενώ είχα πεί αρχικά οτι δε θα το πάρω σύντομα.

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Let us not look back in anger,nor forward in fear,
But arround in awareness...
- James Thurber -

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
07
/16

BaronNK

 • Award Winner
 • Offline
97%
07 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
BaronNK
OUTSIDER_78
Αποδεκτή Λύση

Ποτέ μη λες ποτέ :D 

0 Kudos

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Beta Tester
08
/16

Daflander

 • Beta Tester
 • Offline
93%
08 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Daflander
OUTSIDER_78
Αποδεκτή Λύση

Welcome Back! Όσο για το Uncharted, τα παιχνίδια γενικά πάντα μου άρεσαν αλλά δεν ήμουν funboy ή κάτι τέτοιο. Το 4 πέτυχε να με κάνει να μη θέλω να σταματήσω μέχρι να τελειώσει -ευτυχώς με σηκώνουν από τον καναπέ με το ζόρι-. Είναι σίγουρα το καλύτερο της σειράς. Και μετά το 2.

0 Kudos

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Follow me!Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
06
/16

athanasios_osfp

 • Offline
95%
06 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
athanasios_osfp
Αποδεκτή Λύση

@VasilisR_T Μπράβο (για ακόμη μία φορά) για το εξαιρετικό review.

 

To παιχνίδι δεν το έχω ακόμη αλλά σίγουρα θα το αποκτήσω στο μέλλον. Έχω παίξει όλα τα προηγούμενα Uncharted (Uncharted 2 το αγαπημένο μου) και η σειρά Uncharted είναι από τις αγαπημένες μου. Απ'οτι διάβασα στο review είναι θετικό που ο κόσμος του Uncharted είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους και η AI των εχθρών καλύτερη. Τα υπόλοιπα πάνω κάτω έτσι τα περίμενα από τη Naughty Dog. Εκεί που προβληματίζομαι είναι σε αυτό που αναφέρεις για το κλείσιμο της ιστορίας του Nathan. Δε μπορώ άλλη μία απογοήτευση σε αγαπημένες σειρές (όπως στο MGSV). Ακόμη με φοβίζει λίγο το γεγονός για το Crushing mode που είναι αρκετά πιο δύσκολο σε σχέση με τα προηγούμενα Uncharted (πρέπει να το πλατινώσω και αυτό)...

 

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση (και σε εσένα αλλά και σε όσους έχουν παίξει το παιχνίδι). Γενικά, σαν μία συνολική εικόνα, το Uncharted 4 είναι το καλύτερο της σειράς?

 

 

 

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη


I won't scatter your sorrow to the heartless sea...
I will always be with you...Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
08
/16

Mike-13-GR

 • Award Winner
 • Offline
93%
08 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Mike-13-GR
athanasios_osfp
Αποδεκτή Λύση

Ναι το καλυτερο σε ολους τομεις απο τα υπολοιπα και με ενα πολυ πιο ενδιαφερον multiplayer  απο τα προηγουμενα uncharted 

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
MVP
09
/16

VasilisR_T

 • MVP
 • Offline
94%
09 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
VasilisR_T
athanasios_osfp
Αποδεκτή Λύση

Θανάση ναι είναι το καλύτερο της σειράς με διαφορά! Χωρίς υποκειμενικότητες κλπ. Αν κάποιος φαν τα παίξει όλα και πει πως κάποιο από τα άλλα είναι το καλύτερο είναι για τρελοκομείο.

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

I don't need a weapon. My friends are my power!

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
Award Winner
08
/16

Mike-13-GR

 • Award Winner
 • Offline
93%
08 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Mike-13-GR
Αποδεκτή Λύση

Παιδια οποιος θελει ας μπει σε αυτο το petition που ανεβασε ο troy beaker στο twitter 

Κείμενο με διαρροές πληροφοριών
0 Kudos

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
05
/16

Devilhunter_PS

 • Offline
87%
05 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Devilhunter_PS
Αποδεκτή Λύση

Τα Uncharted είναι δύσκολο να μην τα Συμπαθήσεις αλλά απ την άλλη δεν είναι και για πολλά πολλά. Εκτός του 2 δεν με έχει ξετρελάνει κανένα. Θα του δώσω ένα playthrough κάποια στιγμή.

 

Ωραιότατο το review. keep it up  :)

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
03
/16

johndexter201

 • Offline
93%
03 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
johndexter201
Αποδεκτή Λύση

Επειτα από δυό βδομάδες παιχνιδιού, (το πήγαινα όσο πιο αργά μπορούσα είναι η αλήθεια) τερμάτισα το Uncharted 4. Ημουν από αυτούς που απέκτησαν πρόσφατα PS4 με την ειδική προσφορά + 1 dualshock 4 δώρο, + την Special Edition του game.

 

O σχολιασμός που ακολουθεί είναι κάπως εκτενής. Προκαταβολικά σόρρυ για την φλυαρία! 

 

Στα του παιχνιδιού λοιπόν... ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Η απόλυτη ευχαρίστηση για έναν απλό ή μη gamer, μέσα σε 22 πέρα για πέρα χορταστικά chapters. Τα γραφικά είναι προφανώς ότι πιο badass έχει υπάρξει σε κονσόλα. Απίστευτη λεπτομέρεια στους χαρακτήρες, στα αντικείμενα, και σε οτιδήποτε άλλο αφορά το gameplay. Ιχνος από textures, και πιστέψτε με... το "ψείρισα" πολύ.

 

Η σειρά παιχνιδιών Uncharted μπήκε στη ζωή μου τον περασμένο χειμώνα, έπειτα από παρότρυνση ενός "παιδιού από το χωριό" που γνώρισα πέρυσι. Τα παιχνίδια τα λάτρεψα αμέσως καθώς είναι κάτι που "χτυπάει φλέβα" όσον αφορά τα γούστα μου. Το Uncharted 4 όχι μόνο δεν αποτέλεσε εξαίρεση αλλά το θεωρώ μακράν ό,τι καλύτερο έχω παίξει. Σόρρυ, GTA V!

 

Στα πρώτα 10-15 τσάπτερς παραμιλούσα από την απαράμιλλη ομορφιά και οπτική αρτιότητα του παιχνιδιού. Τα χρώματα, τα γραφικά οι κινήσεις, το στόρυ... ήταν απίστευτα.

 

Περιττό να σας πω πως σε κάθε chapter που περνούσε η δυσαρέσκεια μου ήταν έντονη καθώς αυτό σήμαινε ότι το 22ο και τελευταίο κεφάλαιο, όλο και κοντοζύγωνε. Προφανώς και στα μικρά τσαπτερς προς το τέλος του game η "γλυκιά απογοήτευση" ήταν και πιο έντονη.

 

Η χημεία μεταξύ των χαρακτήρων ήταν το κάτι άλλο. Sam και Nate πολύ δυνατό δίδυμο, και νομίζω πως δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο οι developers σχετικά αυτούς τους δύο. Τόσο στα flashbacks όσο και στο παρόν το δέσιμο ήταν άριστο και άκρως ρεαλιστικό. Οπως και η αίσθηση του χιούμορ.

 

Ο Sully, κλασσικός αγαπημένος Sully. Η Elena ήταν η έκπληξη της τελευταίας αυτής version καθώς δε περίμενα τόσο ενεργό ρόλο. Καλή η χημεία μεταξύ τους, αν και σε μερικά σημεία κούραζε. Ολο το roaming με τους δυό τους σε σημεία με καταρράκτες ήταν ξεκάθαρο easter egg προς παλαιότερο τίτλο όπου προσπαθούσαν να ανέβουν κόντρα σε καταρράκτες.

 

Ενα ακόμη πράγμα που μου έκανε άκρως θετική εντύπωση είναι η πρόθεση των developers να μας παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά σκηνικά εναλλάξ σε chapters. Από την πύρινη λαίλαπα της απόδρασης του Sam, στο καταπράσινο τοπίο του chapter 6. Και από εκεί στο μελαγχολικό και ταυτοχρόνως γοητευτικό σκηνικό της Σκωτίας και λίγο μετά στην καυτή λασπώδη Μαδαγασκάρη. Και πάει λέγοντας. Ολο αυτό ουσιαστικά ξεκούραζε το μάτι και έδινε επιπλέον έμφαση στην σπουδαία δουλειά της Naughty Dog. 

 

Πάμε τώρα και σε μερικά αρνητικά του game...

 

...Μην περιμένετε κάτι τρανταχτό προφανώς! Μερικές λεπτομέρειες ή μη, που προσωπικά με δυσκόλεψαν ή με χάλασαν. 

 

1. Λίγοι και πολύ εύκολοι γρίφοι. Μπορούσαν και καλύτερα είναι η αλήθεια.

 

2. Αρκετά glitches, ιδιαίτερα στα chapters με Elena και Nate. Σε πολλά σημεία η Elena διακτινίζοταν! :P

 

3. Οι αντανακλάσεις του ήλιου ανάμεσα σε χαλασμένες οροφές έδιναν την εντύπωση για treasures, κάτι που προφανώς δεν ίσχυε.

 

4. Δύσκολα ως προς την εύρεση treasures.

 

5. H ανισότητα στα μεγέθη των εκάστοτε chapters.

 

6ο και πιο σημαντικό ελάττωμα η απουσία ενός αξιομνημόνευτου τέλους:

 

HAPPY ENDING λοιπόν! Ποιος να το περίμενε. Εγώ πάντως όχι. Sad Ending αν όχι Bittersweet ήταν η προσδοκία μου. Αλλα εντάξει. Σημασία άλλωστε όπως πολλοί λένε έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και τι ταξίδι ομως!

 

Ενα 10/10 για το game από μένα.

 

Και ένα ranking from best to worst για τέλος...

 

4>>>2>>>>>3>>>>>>>>>>>>>1

 

Εν αναμονή μιας ανακοίνωσης έκπληξη λοιπόν για το μέλλον λοιπόν από την Naughty Dog για το μέλλον! Uncharted 5! Mη το θεωρείτε απίθανο. Είναι και η κόρη του Nate που έχει ίδιο "ψώνιο" με τους γονείς της... μη το ξεχνάτε! 

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Accepted Solution

View Original

Το πρόβλημα επιλύθηκε

Προβολή αρχικού θέματος
02
/16

Nathan_Croft

 • Offline
88%
02 Rank
ΠΡΟΟΔΟΣ
Nathan_Croft
Αποδεκτή Λύση

Το Uncharted 4 είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που έχω παίξει! Έχει απίστευτες σκηνές δράσης και ενδιαφέρουσα ιστορία. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά και η μουσική συναρπαστική! Είναι μια περιπέτεια που κάθε παίκτης πρέπει να απολαύσει! Χαίρομαι που η Naughty Dog κατάφερε να με εντυπωσιάσει για μια ακόμη φορά! Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του Uncharted 4!

0 Kudos

[Community Review] Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Δείτε τους κανονισμούς μας για τα posts
Απάντηση σε post Ανανέωση απάντησης Ακύρωση