Reply
Want to join in?

Sign in to continue

 • 15

  New messages in the last hour

 • Get a response within minutes

 • 92%

  92% percent of messages responded to

Accepted Solution

View Original

Problem Solved

View Original Post
07 Jun 2010
By AoNekoAmaru

AoNekoAmaru

 • MVP
 • Offline
97%
06 Rank
Progress

[Test] Lost Planet 2 (PS3)

1 Reply 700 Views Created 07-06-2010
07 Jun 2010
By AoNekoAmaru

 

Namn: Lost Planet 2

Genre: Action / Third Person Shooter
Format: PS3
Medietyp: Blu-ray
Installation: 4580 MB
Utvecklare: Capcom
Utgivare: Capcom
Spelare offline: 1-2
Spelare online: 1-16
Dualshock 3 stöd: Rumble
Text chat: Nej
Audio chat: Wireless Bluetooth Headset eller PlayStation Eye

Officiell hemsida: www.lostplanet2game.com

Trailer: GameTrailers PC stream PS3 stream

 

   

 


Presentation:


Lost Planet 2 är en Action Third Person Shooter i sci-fi miljö med emfas på kraftiga high-tech vapen, bepansrade robot-rustningar och enorma boss-fiender. Med en intensiv co-op Campaign för upp till 4 spelare och matcher för upp till 16 spelare samt en massa att låsa upp för att utrusta sina olika karaktärer med i alla spellägen så är Lost Planet 2 en vild och actionfylld resa på främmande mark.

 

Officiella recensioner:

 

Min recension:

 

Intensiv co-op campaign för upp till 4 spelare online med audio chat, splitscreen co-op för 2 spelare, mycket spelinnehåll att låsa upp för att customize:a sina karaktärer, många varierade robotrustningar att slåss i och bemästra, enorma boss-fiender att besegra.

 

Stela engelska röster, inga kvinnliga röster, ibland väldigt utmanande gameplay, dåligt designad splitscreen layout, ibland ohjälpsamma AI-partners.

 

 

Lost Planet 2 tar upp utvecklingen av planeten E.D.N. III 10 år efter händelserna i Lost Planet. Den ursprungligt frusna Planeten har nu värmts upp och lämnat plats åt tropiska skogar, sjöar, öknar och vulkaniska bergområden, alla fyllda med sin andel nya Akrid-livsformer. De olika faktioner som  kämpade om tillgången till planetens T-ENG (Thermal Energy) har nu bosatt sig i specifika områden och fortsätter den dagliga kampen för T-ENG.

 

 

En av gameplay:ns kärnor är som sagt all T-ENG man samlar in från slaktade fiender samt förstörda robotar och lager. Utöver att hålla en spelare vid liv i de olika farliga miljöerna så kan energin förbrukas snabbare för att hela större skador, använda energibaserade vapen och robotar samt reparera dessa. Energin kan även skjutas vidare till andra spelare eller mot specifika installationer för att förstärka effekten av vissa vapen eller få tillgång till speciella vapen. Spelets VS (Vitality Suits), robot-rustningarna, är själva en annan kärnkomponent av gameplay:n och finns i en mängd olika variationer med utbytbara vapen, plats för en till tre spelare med ibland monterade kanoner, förvandlingsbara och även kombinerbara med andra robot-rustningar. Det finns även förstärkta kroppsrustningar att plocka på sig och det går att montera av och använda vapen från VS. En tredje kärnkomponent av gameplay:n men inte den minsta är Anchor-linan man kan skjuta mot ytor för att klättra upp för strukturer, hänga ner från väg och över gap samt plocka upp T-ENG, stun:a motståndare och rida vissa Akrids samtidigt som man planterar bomber på dem och/eller skjuter dem. Utöver klättrandet finns det en hel del extra action att utföra som t.ex. livsräddande evasionsrullningar, sprint och närstridsanfall som liksom resten av spelets handlingar går att boosta genom att låsa upp och aktivera specifika Abilities för sin karaktär. Det finns en hel del extra finesser att upptäcka och bemästra som spelets mängd av olika skjutvapen (kulsprutor, hagelgevär, eldkastare, raketgevär, kryppskyttegevär, plasmagevär, gevär med monterade svärd...), granater (exploderande, paralyserande, teleporterande, helande...) och support-vapen som sköldar och boost:ande gevär som även går att förvandla till superkraftifa vapen genom att kombinera teamets T-ENG, vapen och egenskaper. Och en hel del bemästring kommer att behövas då fiende AI:n må ibland vara dum men ett par välplacerade skott eller svep från en Akrid kan snabbt ta koll på en om man inte är försiktig och tänker genom sin strategi ordentligt.

 

 

Lost Planet 2 bygger på Capcom:s nya spelmotor MT-Framework 2.0 som hjälper spelet att återskapa detaljerade och levande skogsmiljöer, solbelysta öken-landskap m.m. samt horder av diverse monster och fiender med detaljerade och flytande animationer. De flesta cutscenes är renderade i realtid med tillägg av grafiska filter och många av dessa grafiska finesser appliceras även till spelets explosioner och hastighetseffekter. Framerate:n kan ibland hacka till ett kort tag vid kraftigt actionfyllda sekvenser men den håller mestadels bra även runt de största boss-fiender man möter under spelets gång. Karaktärsmodellerna är väl animerade (rullar omkring, knuffas åt sidan eller upp i luften av explosioner...) men deras ansikte är inte animerade (inga blinkande ögon eller rörliga läppar), även om det sällan märks då de flesta karaktärer har hjälm och/eller gasmask på sig. :smileytongue:

 

 

Soundtrack:et är inget märkvärdigt förutom kanske huvudtemat och några boss-tema men för det mesta har man bara miljöernas naturliga ljudeffekter som stämning under spelets gång. Dessa ljudeffekter gör dock bra ifrån sig, speciellt i Dolby 5.1, med läckra lager av plaskande i leran, kraffsande och rop från inkommande Akrids, mekaniska-läten från robotar och explosioner åt alla håll. De engelska rösterna vid cutscenes känns dock oftast lite för stela och karaktärer håller sig till skrik och ljudeffekter under spelets gång, vilket lyckligtvis prydnas upp av en ganska god stöd audio chat.

 

 

Campaign mode är spelets story-läge och är uppdelat i olika Episodes som låter en spela olika sidor av samma stora konflikt genom olika faktioner. Då man får spela som olika mercenaries kan progressionen vara lite förvirrande tills alla scenario knyter samman till en episk final och även där kan en del frågor kvarstå. Varje Episode är uppdelad i ett antal Chapters som själva är uppdelade i olika kartor med rankings och checkpoints mellan varandra, och vid slutet av varje Chapter möter man en eller flera boss-fiender. Progressionen får därav mer av en uppdrags-layout då varje avklarad sektion betygsätts enligt olika faktorer som besegrade fiender, tid, antal död, laghandlingar m.m. och det går att spela en Chapter i Easy, Normal och Hard samt låsa upp en Extreme mode om man klarar av spelet i Hard mode. Under en genomgång av Campaign mode plockar man på sig bonuslådor från besegrade fiender. Dessa lådor innehåller ibland nya vapen, rustningsbitar och annat att utrusta sina karaktärer med men oftast innehåller de pengar man använder i en enarmad bandit för att låsa upp titlar, vapen, kostymer, förmågor m.m. Därav får den redan 10-15 timmars långa Campaign mode extra replay value i samma stil som t.ex. Phantasy Star spelen då man kan spela om dess olika delar i olika svårighetesgrader för att öka utmaningen, försöka få nya highscores och låsa upp nytt inehåll. Karaktärerna/faktionerna man väljer att spela som går även själva upp i level under spelets gång, vilket också låser upp nytt innehåll och förmågan att cutsomize:a dem ytterligare.

 

 

Även om man får med sig någorlunda dugliga AI-partners i singleplayer så är det bästa sättet att spela Campaign mode självklart i co-op, antingen lokalt med en vän i splitscreen eller med upp till tre vänner över nätet. Lagstrategierna börjar verkligen få en stor roll när man försöker tackla större bossar i rekord tid och/eller använda vissa av spelets mer avancerade VS-rustningar så effektivt som möjligt (vissa kräver att flera karaktärer samarbetar). Att agera support med t.ex. boost:ande gevär och helande granater och genom att dela med sig av sin T-ENG om en väns energi börjar bli låg är även en viktigt del av co-op upplevelsen då alla spelare delar på en gemensam lagmätare som ökar genom att utföra vissa handlingar, som att aktivera checkpoints, men minskar med varje död i laget (speciellt om den som dör var i en VS-rustning) och leder till Game Over om den töms helt (denna mätare förbrukas inte av AI-partners i singleplayer). Detta kan leda till frustrerande förluster om man inte koordinerar sina drag och vissa i laget hamnar i fara eller tar onödiga risker, men mätaren brukar kunna hållas fylld nog i erfarna lag och fungerar som en användbar buffer man så kan komma överens om att vissa kan ta fler risker om de andra håller sig till säkrare strategier. Vid slutet av en omgång får dock de olika spelarna var sina betyg beroende på deras deltagande så lite skryt förekommer där men få spel tar co-op upplevelsen till en sådan stor nivå och gör det till en grundkomponent av story-kampanjen.

 

 

Utöver Campaign mode och en Training mode där man får öva på att ta sig genom olika hinderbanor så finns det olika tävlingsorienterade online-läge för upp till 16 spelare. I dessa utspelas matcherna på olika kartor hämtade ifrån miljöerna i Campaign mode (samt vissa online maps från den första Lost Planet via DLC). Dessa kartor är fyllda med weapon drops och diverse VS-rustningar varav vissa riktigt överkraftiga exklusiva till matchlägena. Reglerna för matcherna går att ställa in i detalj (proportion av vapen, granater och VS-srustningar, friendly fire, abilities...) och varje karta finns även i 4 olika layouts med var sina placeringar för vapen, checkpoints och sorter VS-rustningar, så en och samma karta fortfarande kan erbjuda en del överraskningar även efter flera omgångar. I Ranked matches går man upp i rank och låser upp nya rank-titlar samtidigt som man kämpar om en god placering i online ranking-listan. Väljer man en faktion att spela som online så kan man även delta i Faction matches där spelarna ur den vinnande faktionen får bonuspoäng enligt deltagande efter den några dagars rundan avklarats

 

 

Sammanfattningsvis: Lost Planet 2 tar co-op sci-fi action till nya höjder med ambitiöst många vapen, robotar att slåss i och gigantiska boss-fiender att möta. Kampanj-läget får därav mer av en arkad-liknande uppdrags-format och det rekommenderas starkt att spela det i co-op men just där ligger en av spelets största krafter. De varierade online-matchlägena bjuder på actionfyllda strider och  supporten som Capcom visar via DLC (nya kartor samt de PS3-exklusiva Monster Hunter och Killzone kostymerna) och patcher som svar till feedback:en de får från communityn bådar bra för spelets framtid som online klassiker liksom föregångaren.

 

För de som är nyfikna om Lost planet 2 så finns det en Campaign co-op demo och competitive demo att ladda ner från PlayStation Store så säg till ifall ni vill få sällskap i t.ex. co-op demo:n. Och för de som har Lost Planet 2 så håller jag i Lost Planet 2 Fun Nights i juni så ni är varmt välkomna att delta. :smileywink:

 

OBS! Spelet fick mycket negativ kritik för dess hårda gameplay och ibland riktigt utmanande Campaign-uppdrag och fiender. Capcom släppte idag en uppdatering till PlayStation 3 versionen av Lost Planet 2 som ska fixa en stor del av de kritiserade aspekterna genom att bl.a. förenkla Easy och Normal mode för en spelare, snabba upp sprint-hastigheten, utöka checkpoint/respawn-systemet samt balansera kraften av de olika vapen. Capcom lyssnar redan nu på feedback om denna patch.

 


Bildkälla: eu.playstation.com och ve3d.ign.com

Reply
LABELS:

View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel

Accepted Solution

View Original

Problem Solved

View Original Post
Beta Tester
07
/16

IzzyJ

 • Beta Tester
 • Offline
99%
07 Rank
Progress
IzzyJ
Accepted Solution
Flott review AoNekoAmaru. Detaljrik og veldig bra skrevet! Kudos :)
0 Kudos

Sv: [Test] Lost Planet 2 (PS3)

View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel